Depozitarea ouălor se pare că este un subiect care a devenit rapid viral după ce specialiștii au tras un semnal de alarmă în acest sens. Se pare că cei care aleg să își așeze ouăle pe ușa frigiderului fac o mare greșeală.
Iată de ce nu este bine să le depozitezi în acest loc și unde ar trebui poziționate.
Citește și: Cum să faci vopsea de ouă acasă. Metodele naturale sunt mereu în trend
De ce nu se țin ouăle pe ușa frigiderului
Deși fiecare frigider beneficiază de un compartiment special în care ouăle pot fi așezate, specialiștii spun că nu este tocmai un loc bun pentru păstrarea acestora.
Faptul că ușa frigiderului se deschide de foarte multe ori într-o singură zi duce la apariția unor fluctuații de temperatură, factor care contribuie la contaminarea și alterarea mai rapidă a ouălor.
Specialiștii recomandă ca ouăle să fie păstrate în cutia originală și depozitate în alte locuri mult mai potrivite din frigireder.
Iată unde le poți depozita pentru o mai bună siguranță!
Pentru ca să eviți contaminarea cu bacterii și alterarea ouălor este bine să le așezi pe raftul din mijloc fără să le scoți din suportul pe care l-ai achiziționat din magazin.
În acest loc, temperatura s-a dovedit a fi mai constantă și mult mai scăzută, fapt care asigură prospețimea alimentelor pentru o mai lungă perioadă de timp.
Un alt factor important în acest sens, este ca tu să nu le muți locul constant, ci să le lași acolo unde le-ai pus pentru prima dată pentru a evita posibilele variații de temperatură care conduc la stricarea acestora.
Citește și: Ce înseamnă codul de pe ouăle din magazine. La ce să fii atent când le cumperi
Cum ne dăm seama dacă un ou s-a stricat
De cele mai multe ori, oamenii nu își dau seama dacă ouăle din frigider s-au stricat, fapt care se întâmplă mai ales în cazul celor care le cumpără de la crescătorii de găini în mod direct sau care le primesc de la bunici.
Totuși, trebuie să știm că există câteva reguli esențiale prin care ne putem da seama dacă ouăle mai pot fi consumate sau nu. Iată principalele moduri prin care poți realiza calitatea acestora.
- Verifică aspectul lor. Petele sau decolorările care apar în timp pe coajă nu sunt în regulă.
- Verifică mirosul. Dacă există un miros deranjant, este clar că acestea nu mai sunt bune. Mirosul de sulf sau putregai este cel mai des întâlnit în cazul ouălor stricate.
- Verifică dacă plutesc. Pune ouăle într-un vas cu apă și observă dacă plutesc. În cazul în care o fac, înseamnă că sunt stricate.
- Verifică consistența. Un conținut mult prea lichid înseamnă că oul nu mai este sigur pentru consum.
- Verifică aspectul gălbenușului. Dacă gălbenușul are un aspect neobișnuit sau o culoare palidă, oul s-ar putea să fie stricat.
- Verifică aspectul albușului. Dacă acesta este apos sau tulbure, este de preferat să arunci oul respectiv.