Antena Căutare

Neatza cu Razvan si Dani: Ce este bucataria moleculara

Bucataria moleculara studiaza, in special, procesul prin care este gatita o mancare, si combina fizica si chimia pentru obtinerea unor preparate inedite. Prin acest mod de a gati se pot obtine inghetata fierbinte, friptura sub forma de jeleu sau dulciuri efervescente.

Prin bucataria moleculara se schimba textura alimentelor si se obtin preparate noi. Unul dintre procesele folosite este "stratificarea", prin care lichidele sunt transformate in sfere acoperite de substante gelatinoase.

In bucataria moleculara sunt folositi o serie de aditivi alimentari, care nu dauneaza organismului.

Parintii acestui mod de gatit sunt Nicholas Kurti, fizician la Oxford, si Herve This, specialist francez in chimie-fizica. Cei doi au inceput sa studieze procesul de gatire al alimentelor in anii '70. Insa, bucataria moleculara a aparut oficial abia in 1992.

Afla si alte informatii in VIDEOCLIPUL de mai sus!

FOTO: sheknows.com

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x