Crema de zahăr ars este un desert pe cât de simplu, pe atât de fin și de gustos. Crema de zahăr ars se poate pe aragaz, aceasta fiind o rețetă rapidă cu care nimeni nu poate da greș.
Crema de zahăr ars este un dulce al copilăriei tare îndrăgit de toată lumea. Crema de zahăr ars pe aragaz este o variantă rapidă și la îndemână, chiar și atunci când nu avem la îndemână sau nu vrem să folosim un cuptor.
O porție de cremă de zahăr ars preparată în mod obișnuit, nu dietetic, are 120 de calorii, este ușor de făcut, este răcoritoare, este un desert perfect și este, de asemenea, un produs rentabil din punct de vedere financiar.
Cremă de zahăr ars pe aragaz. Ingrediente:
Crema de zahăr ars cu 6 ouă. Ingrediente
- 6 ouă
- 12 linguri zahăr,
- un pliculeț zahăr vanilat,
- 1 litru lapte,
- baton de vanilie,
- 1 vârf de cuțit de sare.
Cremă de zahăr ars pe aragaz. Mod de preparare:
Pentru crema de zahăr ars, 6 dintre cele linguri de zahăr se topesc în cratiță, cu atenție când îl învârtiți pe pereții cratiței. După ce s-a așezat zahărul pe cratiță cât de cât uniform, se lasă la răcit și se pune pe foc mic laptele, cu zahărul – restul de 6 linguri, amestecând ca să se topească uniform în lapte. Când clocotește, se dă la o parte.
Ouăle și sarea se bat bine cu mixerul. Când sunt gata și ouăle, se toarnă laptele ușor peste ele, amestecând cu lingura mereu. La final se pun zahărul vanilat și batonul de vanilie tăiat bucățele.
Compoziția de lapte cu ouă se pune peste zahărul caramelizat din cratiță. Cratița, cu capac deasupra. Se pune crema de zahăr ars pe aragaz, în bain marie, pe foc foarte mic, într- o cratiță mai mare, cu apa încălzită în prealabil pe același foc mic. Crema de zahăr ars se lasă pe aragaz, la bain marie aproximativ 120 de minute sau până este gata.
Când este gata, prăjitura se răstoarnă pe un platou sau pe o farfurie, se porționează și se servește.
Cremă de zahăr ars. Ponturi
Nu băgați crema de zahăr la temperatură foarte rece imediat după ce este gata. Se va lăsa! Răcirea trebuie să se facă treptat. După răcirea completă se bagă la frigider și se lasă până se răcește foarte bine, pentru a evita sfărâmarea.
Dacă doriți se mai pot adaugă stafide înmuiate în rom sau jumătăți de nucă ușor rumenită, dar direct pe zahărul ars, când este cald, că să se lipească. Vor fi deasupra când se răstoarnă crema și vor da un plus de savoare.
Citește și: Câte calorii are crema de zahăr ars: rețeta dietetică ce nu îngrașă
Rețeta Zilei! Papanași cu dulceață de vișine și căpșuni! Iată cum se gătește cel mai gustos desert!... Star Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Plăcintă cu mere și un mic dejun turcesc...