Cât am stat acasă în perioada de izolare am gătit mai mult ca niciodată. Pe lângă deserturile recomandate de cititorii blogului meu, am încercat și rețete simple pentru mesele copiilor. Cea mai ușoară, dar și delicioasă, la care m-a ajutat și fetița mea, Alesia, a fost de curcan cu legume la tigaie
Folosesc și în rețetele lui Nicholas mâncare congelată, foloseam mazăre sau spanac congelat încâ de când a început diversificarea, pentru că, așa cum am povestit și în cartea mea, 12 luni fără griji, nu trebuie să fugim de mâncarea congelată. După culegere, alimentul este dus pe linia de producție și congelat, în timp ce pentru fructele și legumele destinate direct consumului, drumul până la farfuriile noastre este mai lung. Trebuie doar să avem grijă să nu fie bloc de gheață, pentru că asta înseamnă că alimentul este recongelat.
Alesia e deja un ajutor de nădejde în bucătărie și a trecut deja la statutul de Chef, nu mai e doar degustătorul preparatelor mele.
Ce am folosit:
250 g piept de curcan
Toscana vegetables
sare, piper, ulei de măsline
TIPS:
Ca să iasă carnea mai fragedă, lăsați tigaia să se încingă foarte bine.
Pentru un plus de savoare, puteți pune peste legume puțină zeamă de lămâie.