Air fryerul sau friteuza cu aer cald este un aparat care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Sunt atât de multe oferte în magazine încât sigur vei găsi unul care să se potrivească atât bugetului tău, cât și nevoilor. Este util când vrei să gătești carne, pește, dar și legume crocante, fără să fie nevoie să folosești ulei.
Somon
Somonul se gătește foarte ușor și poate fi o cină foarte rapidă și sănătoasă. Nu trebuie decât să îl stropești cu puțin ulei de măsline și să presari sare și îl poți da la cuptor sau să îl pui în tigaie pe aragaz. Dacă vrei ca pregătirea să dureze și mai puțin și să nu mai fie nevoie să preîncălzești cuptorul sau să cureți apoi aragazul, air fryer-ul este ceea ce cauți.
În 10 minute vei avea un somon gătit perfect, cu crustă crocantă și carne fragedă care se rupe în fâșii. În plus, nu va trebui să mai speli tăvi, tigăi sau aragazul pentru că totul va rămâne curat. În plus, nici nu îți va mai mirosi toată casa a pește.
Friptură de pui
Friptura de pui este una dintre cele mai versatile feluri de mâncare. O poți servi cu orice fel de garnitură vrei alături, de la cartofi prăjiți la sparanghel tras la tigaie. Problema apare atunci când vrei să obții o piele crocantă și o carne suculentă. În cuptorul aragazului, din diverse motive, acest lucru nu se întâmplă mereu. Dacă folosești un air fryer este aproape imposibil să dai greș. În plus, va fi gata în 45 de minute, ceea ce însemnă că reduci timpul cu aproape 15%, în funcție de cât de mare este puiul.
Burgeri
Când te gândești la burgeri de obicei ai prefera să îi prepare altcineva. Ai nevoie de o mulțime de vase și durează destul de mult prepararea. Cu air fryer-ul lucrurile devin mult mai simple. Carnea se va găti mai repede și uniform, fără să fie nevoie de murdărești vreo tigaie, și nici aragazul. În plus, poți să pregătești și baconul și ceapa, dacă folosești. În câteva minute poți asambla burgerul și te poți bucura de o masă delicioasă.
Șnițele de pui
Șnițelele sunt delicioase, doar că trebuie să depui ceva efort pentru a le prepara și pentru a curăța apoi bucătăria. Când le prăjești sare ulei peste tot, iar tu ești blocată în fața aragazului. Dacă le prepari la air fryer scapi de tot acest proces. După 15 minute de gătit vor avea o piele foarte crocantă, iar carnea va fi moale și suculentă. Dacă vrei să fie mai crocante le poți stropi cu puțin ulei înainte de a le pune în coșul aparatului.
”Friptură” de conopidă
Conopida nu este o legumă pe placul tuturor, dar dacă o vei găti la air fryer ai mai multe șanse să convingi pe toată lumea să o încerce. Înainte de a o pune pentru 10-12 minute în coșul aparatului stropește-o cu ulei de măsline și presară deasupra sare, piper și alte condimente care îți sunt ție pe plac. Vei obține o crustă ușor caramelizată, iar conopida va rămâne fermă la interior.
Resturi de pizza
Obișnuiești să arunci resturile de la pizza sau să le mănânci reci pentru că nu știi cum să le încălzești. Cu un air fryer nu vei mai avea această problemă. Pizza își va păstra textura și va avea aproape aceeași consistență ca atunci când a fost scoasă din cuptor.
Cât se ține pasca la frigider. După câte zile nu mai poate fi consumată... Rețete de dulciuri sănătoase pentru copii. Idei de dulciuri pentru copii făcute în casă...