Bogată în arome și reconfortantă, ciorba de fasole este printre preferatele românilor de orice vârstă. Mai ales acum, în postul Paștelui, acest preparat intră în meniul oricărei gospodine.
Citește și: Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase
Ingredientul secret pentru a găti o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant
Pe lângă gustul nostalgiei, ciorba de fasole este și foarte ogtă în vitamine și nutrienți. Aceasta poate revigora, mai ales în post când aportul de proteine este mic.
Citește și: Rețeta inedită de șnițele de post a Paulei Seling. E foarte simplă și ai nevoie de doar trei ingrediente!
Pentru a-i da un plus de savoare, potrivit unei surse, este nevoie de un ingredient-minune. Este vorba despre un praf de boia de ardei.
Astfel, preparatul va căpăta o savoare cu totul deosebită, care va da impresia tuturor invitaților la masă că este cea mai bună ciorbă de fasole pe care au gustat-o vreodată.
Citește și: Când este permisă zacusca în Postul Paştelui. Regula mănăstirească de care credincioşii nu ştiu
Rețetă de ciorbă de fasole
Pentru o rețetă simplă și delicioasă de ciorbă de fasole de post este nevoie de câteva ingrediente esențiale. Orice gospodină poate pregăti preparatul tradițional atât de îndrăgit de români.
Ingediente
- 300 grame de fasole boabe
- un morcov
- două cepe medii
- 100 de grame de țelină
- o rădăcină de pătrunjel
- un ardei
- 5-6 roșii
- pătrunjel verde tocat
- ulei
- sare
- piper
- boia de ardei
Citește și: Rugăciuni pentru Postul Mare. Rostește în fiecare zi din prima săptămână aceste rugi pentru binecuvântare
Mod de preparare
Se pune pentru câteva ore fasolea boabe la înmuiat în apă rece, după care se clătește și se pregătește pentru fiert. La fiert, fasolea se pune într-un vas încăpător, cu apă și sare. Se lasă la fiert până devine moale.
Citește și: Rețetă de post: prăjitură cu halva. Cum satisfaci nevoia de dulce în postul Paștelui
În tot acest timp, se toacă legumele. Mai întâi se călesc ceapa și ardeiul, până ce decin aurii. Peste ele se adaugă o linguriță de boia de ardei, care îi va da un gust deosebit.
Citește și: Rețeta de post pentru pastele perfecte cu sos de ardei și caju. Delicatesa provoacă dependență
După ce fierbe fasolea, se adaugă ceapa și ardeiul călit, țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul, tăiate cubulețe. Toată composiția se mai lasă la fiert pentru a fuziona aromele.
Citește și: ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii
După aceea se adaugă roșiile, tăiate cubulețe, sarea, piperul și se mai lasă la fiert pentru încă zece minute. La final, se presară pătrunjel verde tocat.
Pentru servire, se pot adăuga lângă ardei iuți, ridichi, ceapă, dar și pâine prăjită. Poftă bună!
Salamul de Sibiu i-a cucerit pe americani. Cum a ajuns produsul românesc pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale ... Evită această zonă din frigider dacă vrei să depozitezi laptele corect. Unde se pune de fapt alimentul...