Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au primit o sarcină dificilă de la Diana Matei în ediția 4 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 23 martie 2024. Astfel, aceștia trebuie să pregătească un preparat tradițional și unul internațional: cozonac și tortellini cu trufe.
Cei doi au avut de ales între două plicuri pentru a afla ce vor găti. Norocul nu i-a surâs Roxanei Blenche, care a primit provocarea de a face un cozonac tradițional. Chef-ul a dezvăluit că este un desert ce necesită mult timp, motiv pentru care va scoate din mânecă unele secrete.
„Vă învăț o scurtătură! Nu avem timp de făcut cozonacul, dar acasă categoric puteți să-l faceți. În schimb, astăzi o să fac un fel de rulouri cu scorțișoară care sunt specifice din Suedia, dar le aducem de acolo și le romanizăm. Băgăm umplutură de cozonac în ele”, a mărturisit gazda emisiunii.
Roxana Blenche a ales o rețetă de cozonac tradițional reinterpretat în ediția 4 din sezonul 7 Hello Chef de pe 23 martie 2024
Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au avut parte de un nou duel în bucătărie. De data aceasta, gazda emisiunii a surprins telespectatorii cu o rețetă de cozonac tradițional reinterpretat în ediția 4 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 23 martie 2024.
Ingrediente pentru rețeta de cozonac tradițional reinterpretat al Roxanei Blenche
Pentru desertul gustos și plin de aromă este nevoie de următoarele ingrediente:
• 500 g de făină,
• un plic de drojdie,
• 50 g de zahăr,
• 200 g de unt,
• 6 ouă,
• zahăr vanilat,
• 200 g nucă măcinată,
• 2 linguri de cacao,
• 250 g de rahat,
• 200 g cremă de brânză,
• 500 ml frișcă lichidă,
• scorțișoară măcinată,
• 300 ml lapte.
Mod de preparare pentru rețeta reinterpretată a Roxanei Blenche de cozonac tradițional
Primul lucru pe care gospodinele trebuie să-l facă atunci când vine vorba de rețeta reinterpretată a Roxanei Blenche de cozonac tradițional este să se apuce de aluat, având în vedere următorii pași:
Se adaugă toată făină, un plic de zahăr vanilat, un plic de drojdie uscată, un praf de sare, se pune treptat laptele și se frământă. Se pune la topit 200 g de unt, iar mai apoi se adaugă 100 g din el în aluat. Rezultatul se lasă la temperatura camerei timp de o oră pentru dospit.
După se pune făină pe bancul de lucru și se întinde aluatul. Între timp, se bate un albuș de ou pese care se adaugă nuca măcinată, pudra de cacao, un pic de scorțișoară, zahărul pudră și se amestecă.
Întregul mod de preparare al rețetei de cozonac tradițional reinterpretat se poate vedea pe AntenaPLAY. Roxana Blenche a pregătit și alte rețete spectaculoase în noul sezon Hello Chef.