Tocană de legume cu orez. Cea mai gustoasă și simplă rețetă de tocană de legume! Tocana poate fi mâncată atât caldă, cât și rece. Rețeta este una sănătoasă, lipsită de conservanți sau coloranți artificiali. Rețetă tradițională ca la mama acasă!
Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume cu orez
6 ardei copți
2 cepe
4 roșii
5 linguri ulei
3 căței de usturoi
1 lingură bullion
100 ml suc de roșii
100 g orez
1 legătură pătrunjel verde
sare
Mod de preparare pentru rețeta de tocană de legume cu orez
Opărim roșiile, le curățăm de pieliță și le tăiem mărunt. Separat, punem orezul la fiert într-o oală cu un praf de sare. După ce s-a fiert, nu-l scurgem de apă, îl lăsăm în apă în care a fiert, până aproape de final, cu o farfurie deasupra. Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapă tăiată mărunt. Când ceapa a devenit aurie adăugăm puțină apă, ardeii tăiați cuburi, sucul de roșii și bulionul. Se înăbușă vreme de 10 minute. Apoi adăugăm orezul, roșiile, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust. Le mai lăsăm pe foc câteva minute.
Poftă bună!
susa:crestinortodox.ro
6 cele mai frecvente greșeli pe care le faci când gătești o friptură... Paste cu sos alb. Rețetă de paste cu pui și sos Alfredo...