Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Tocană de legume cu orez. Rețetă tradițională ca la mama acasă

Tocana de legume cu orez. Cea mai gustoasa si simpla reteta de tocana de legume! Tocana poate fi mancata atat calda, cat si rece. Reteta este una sanatoasa, lipsita de conservanti sau coloranti artificiali. Reteta traditionala ca la mama acasa!

Tocană de legume cu orez. Cea mai gustoasă și simplă rețetă de tocană de legume! Tocana poate fi mâncată atât caldă, cât și rece. Rețeta este una sănătoasă, lipsită de conservanți sau coloranți artificiali. Rețetă tradițională ca la mama acasă!

Ingrediente tocană de legume cu orez

6 ardei copți

2 cepe

4 roșii

5 linguri ulei

3 căței de usturoi

1 lingură bullion

100 ml suc de roșii

100 g orez

1 legătură pătrunjel verde

sare

Mod de preparare tocană de legume cu orez

Opărim roșiile, le curățăm de pieliță și le tăiem mărunt. Separat, punem orezul la fiert într-o oală cu un praf de sare. După ce s-a fiert, nu-l scurgem de apă, îl lăsăm în apă în care a fiert, până aproape de final, cu o farfurie deasupra. Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapă tăiată mărunt. Când ceapa a devenit aurie adăugăm puțină apă, ardeii tăiați cuburi, sucul de roșii și bulionul. Se înăbușă vreme de 10 minute. Apoi adăugăm orezul, roșiile, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust. Le mai lăsăm pe foc câteva minute.

Poftă bună!

susa:crestinortodox.ro