Tocană de legume cu orez. Rețetă tradițională ca la mama acasă

 

Tocană de legume cu orez. Cea mai gustoasă și simplă rețetă de tocană de legume! Tocana poate fi mâncată atât caldă, cât și rece. Rețeta este una sănătoasă, lipsită de conservanți sau coloranți artificiali. Rețetă tradițională ca la mama acasă!

Ingrediente tocană de legume cu orez

6 ardei copți

2 cepe

4 roșii

5 linguri ulei

3 căței de usturoi

1 lingură bullion

100 ml suc de roșii

100 g orez

1 legătură pătrunjel verde

sare

Mod de preparare tocană de legume cu orez

Opărim roșiile, le curățăm de pieliță și le tăiem mărunt. Separat, punem orezul la fiert într-o oală cu un praf de sare. După ce s-a fiert, nu-l scurgem de apă, îl lăsăm în apă în care a fiert, până aproape de final, cu o farfurie deasupra. Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapă tăiată mărunt. Când ceapa a devenit aurie adăugăm puțină apă, ardeii tăiați cuburi, sucul de roșii și bulionul. Se înăbușă vreme de 10 minute. Apoi adăugăm orezul, roșiile, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust. Le mai lăsăm pe foc câteva minute.

Poftă bună!

susa:crestinortodox.ro



facebook whatsapp twitter pinterest