O rețetă simplă, gustoasă și ușor de preparat, perfectă pentru zilele de vară când statul în bucătărie nu îți prea surâde.
Ingrediente
- 5 felii de paz
- Un ardei gras roșu
- O ceapă medie
- 250g măsline(de preferat verzi)
- 250g conservă de roșii sau bulion
- Două linguri ulei
- Busuioc proaspăt
- Sare și piper
Mod de preparare
Prazul, ardeiul și ceapa se taie ca pentru tocăniță și se călesc 4-5 minute în două linguri de ulei.
Peste legumele călite se adaugă puțină apă și se lasă la firt până cand legumele sunt moi
Se adaugă bulionul, măslinele și cinci frunze de busuioc și se lasă la fiert aproximativ 10 – 15 minute.
La final se condimentează cu sare și piper după gust.
Poftă bună!
Alte sugestii:
Supă cremă de praz servită cu crutoane
Supă cremă de praz cu sos chili, crutoane și amestec de brânzeturi