Antena Căutare

Top 5 cele mai ciudate preparate din lume

Este cunoscut faptul ca fiecare natiune are cultura sa proprie, implicit din punct de vedere culinar. Noi avem sarmalele, italienii pastele, japonezii sushi, iar coreenii, soarecii. Da, exact, coreenii mananca soareci ca pe o delicatesa, iar asta nu e tot!

Unele specialitati de genul "excremente de pisica" sunt duse la extrema, fiind foarte costisitoare, iar ouale de rata sunt mancate cu tot cu coaja. A gusta din aceste preparate poate constitui o adevarata aventura. Insa un schimb cultural nu strica niciodata, chiar daca vine vorba de ceva...dezgustator.

Atentie! Urmatoarele imagini ar putea fi socante!

5. Kopi Luwak

2010/07/26//85188-kopi_lwak.jpg

Probabil ati auzit si voi de aceasta excentrica "specialitate", care a intrat de curand si in Romania.

Kopi Lwak este denumirea sub care sunt cunoscute excrementele de civet.
Civetul este o pisica salbatica, ce se hraneste cu boabe de cafea, acestea fiind digerate partial. Se spune ca aceste excremente sunt mult mai aromate decat cafeaua in sine.

Aceasta a devenit cea mai scumpa cafea din lume, si se vinde cu 150$ pe suta de grame. In Romania, o cana de cafea din Kopi Lwak costa cel putin 180 de lei.

4. Soareci

2010/07/26//85191-soareci.jpg

In Coreea de Nord, soarecii au devenit o delicatesa, acest lucru pornind de la faptul ca, la un moment dat, oamenii chiar nu aveau ce sa manance. Cu timpul, aceste retete au evoluat si au devenit "arta culinara".

Carnea de soarece este descrisa ca fiind tare si zgarcioasa, dar, surpriza, are gust de pui.

"Delicatesa" este consumata si in China, fiind aduse lunar, din centrul tariii, circa 2 miliarde de rozatoare, care ajung direct in bucatariile restaurantelor, informeaza Reuters.

2010/07/26//85194-vin_din_soareci.jpg

In afara de asta, puii de soareci sunt folositi si in scopuri terapeutice. In Korea de Sud si China este traditional un fel de bautura preparata din fetusii soarecilor si, mai rau, sunt vizibili in sticlele in care sunt imbuteliate!

3. Creier de maimuta

2010/07/26//85189-maimuta.jpg

In afara de faptul ca modul de servire al acestui preparat este dezgustator, este si foarte periculos. Prin consumarea creierului de maimuta se pot transmite mai multe boli grave de creier, printre care si Creutzfeldt-Jakob.

In unele parti din China, creierul de maimuta este consumat in varianta bruta - adica o maimuta moarta, ce iti "zambeste" din farfurie.

Desi se spune ca este doar o legenda urbana, unii oamenii afirma ca, intr-adevar, creierul este consumat si dintr-o maimuta...vie.

2. Paianjeni

2010/07/26//85190-pic-of-spider-758560.jpg.jpg

Paianjenii comestibili se gasesc in Skuon, Cambodia si seamana cu tarantulele nord-americane. Sunt crescuti in gauri din pamant, special pentru consumul uman. Chiar si asa, sunt la fel de periculosi ca fratii lor nord-americani.

Textura lui este descrisa ca fiind crocanta, avand gustul similar cu cel al crabului. In fotografia de mai sus este prezentat paianjenul in starea lui finita, gata pentru a fi consumat. Pofta buna?!

1. Balutul

2010/07/26//85193-balut.jpg

Balutul este oul de rata fertilizat, care contine un embrion semi-dezvoltat. Acesta este consumat in mare parte in Filipine, Cambodgia si Vietnam.

Acesta este fiert direct in ou si servit cu o garnitura de ceapa si cu bere. Poate fi decojit, insa, in general, este mancat cu totul.

Fotografia cred ca spune mult mai mult decat cuvintele.

foto: List Verse

Salata de fasole, naut si feta... Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x