Antena Căutare

Acelaşi tip de conector ar putea fi impus de anul acesta ca standard unic pentru alimentarea gadgeturilor în Uniunea Europeană

Până la finalul acestui an, o lege europeană ar putea obliga toţi producătorii de dispozitive cu baterie, care necesită reîncărcare, să folosească acelaşi tip de conector.

Parlamentul European a votat o care prevede ca toţi producătorii de dispozitive mobile să folosească acelaşi tip de conector pentru alimentarea device-urilor mobile.

Două motive importante stau la baza acestei iniţiative. Primul dintre acestea este reducerea deşeurilor electronice, al doilea având de a face cu simplificarea încărcării gadgeturilor pentru utilizatori, care ar putea să folosească acelaşi încărcător pentru toate dispozitivele.

Pentru a intra în vigoare, noua lege mai are nevoie şi de aprobarea Consiliului European, care este programată pentru ultimul trimestru al anului.

O lege similară a fost adoptată în 2014, doar că, atunci, UE recomanda, nu impunea folosirea unui anumit standard.

Legea care ar putea intra în vigoare obligă toţi producătorii să folosească acelaşi tip de conector, USB-C. Acesta are mai multe avantaje, de la faptul că are o singură poziţie în care poate fi introdus în telefon, până la faptul că poate fi folosit inclusiv pentru conexiuni video şi audio, pe lângă alimentare.

Cel mai mare opozant pare să fie Apple, care a şi trimis un feedback Uniunii Europene în acest sens. Gigantul american susţine, în principiu, că impunerea unui conector unic ar limita inovaţia. Dispozitivele Apple folosesc conexiunea Lightning, având o mufă diferită de orice alt dispozitiv de pe piaţă.

Sursa : news.ro

WhatsApp nu va mai afişa reclame... Atenție, români! 12 miliarde de parole au fost făcute publice! Cum poți verifica dacă ești pe listă...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x