Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Acelaşi tip de conector ar putea fi impus de anul acesta ca standard unic pentru alimentarea gadgeturilor în Uniunea Europeană

Până la finalul acestui an, o lege europeană ar putea obliga toţi producătorii de dispozitive cu baterie, care necesită reîncărcare, să folosească acelaşi tip de conector.

Parlamentul European a votat o care prevede ca toţi producătorii de dispozitive mobile să folosească acelaşi tip de conector pentru alimentarea device-urilor mobile.

Două motive importante stau la baza acestei iniţiative. Primul dintre acestea este reducerea deşeurilor electronice, al doilea având de a face cu simplificarea încărcării gadgeturilor pentru utilizatori, care ar putea să folosească acelaşi încărcător pentru toate dispozitivele.

Pentru a intra în vigoare, noua lege mai are nevoie şi de aprobarea Consiliului European, care este programată pentru ultimul trimestru al anului.

O lege similară a fost adoptată în 2014, doar că, atunci, UE recomanda, nu impunea folosirea unui anumit standard.

Legea care ar putea intra în vigoare obligă toţi producătorii să folosească acelaşi tip de conector, USB-C. Acesta are mai multe avantaje, de la faptul că are o singură poziţie în care poate fi introdus în telefon, până la faptul că poate fi folosit inclusiv pentru conexiuni video şi audio, pe lângă alimentare.

Cel mai mare opozant pare să fie Apple, care a şi trimis un feedback Uniunii Europene în acest sens. Gigantul american susţine, în principiu, că impunerea unui conector unic ar limita inovaţia. Dispozitivele Apple folosesc conexiunea Lightning, având o mufă diferită de orice alt dispozitiv de pe piaţă.

Sursa : news.ro