Atenție, români! Aceste hashtag-uri se interzic și vă pot aduce multe probleme! Ce nu ai voie să folosești

 
+2 click pentru
galerie

Cei de la Instagram par mai porniți ca niciodată să facă schimbări semnificative! După ce au anunțat că sar în ajutorul elevilor și al studenților cu teste și examene, acum dezvoltatorii anunță interzicerea unor hashtag-uri!

Ce urmează să se întâmple și ce hashtag-uri nu mai au voie utilizatorii să folosească?

CE HASHTAG-URI SE INTERZIC

Instagram a decis să blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformărilor, după ce a fost criticată că nu face suficient pentru a bloca campaniile împotriva vaccinărilor.

La doar o zi după ce o investigaţie CNN arăta cât de uşor pot fi găsite postări şi tag-uri care susţin că vaccinurile ucid şi încurajează oamenii să nu-şi mai vaccineze copiii, Instagram a decis să ia măsuri.

Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală informaţii privind vaccinarea care se dovedesc false în urma verificărilor.

Noua regulă va intra sub politica generală a reţelei sociale de blocare a conţinutului care răspândeşte informaţii false, indiferent de domeniul din care fac parte.

Până acum, Instagram bloca hashtag-urile care conţineau informaţii false chiar în denumire. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids.

Acum, vor fi blocate şi tag-urile care nu reprezintă ele însele o informaţie falsă, dar sunt răspândite pentru a grupa şi promova informaţiile false. În acest caz intră exemple de genul #vaccines1234.

Blocarea unui hashtag înseamnă că acesta nu va apărea în rezultatele căutărilor. De asemenea, link-ul unui tag blocat care se regăseşte în cadrul unei postări nu va mai funcţiona.

Oficialii Instagram spun că se fac eforturi pentru a combate informaţiile false în general dar că, în ciuda progreselor de până acum, acest proces este încă într-o fază incipientă.

Sursa: news.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI