Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Microsoft a lansat Windows 8

Noul sistem de operare Windows 8 a fost prezentat de Microsoft in cadrul Mobile World Congress, ce se desfasoara la Barcelona. Varianta test a Windows 8 este deja disponibila pentru download, dar deocamdata nu se stie cand noua versiune a sistemului de operare va fi scoasa la vanzare.

Microsoft a proiectat doua versiuni pentru Windows 8. Una cu o interfata tactila, disponibila pentru tablete si smartphone-uri, si o alta pentru PC-uri, la care se vor putea folosi mouse-ul si tastatura. Ambele versiuni au aceeasi estetica si acelasi sistem de navigare.

Interfata pentru smarphone/tableta, care arata la fel cu cea utilizata de Microsoft la Windows Phone, consta in butoane animate, patrate, numite "Metro", care contin informatii din conturile de pe Web, precum Facebook, Twitter si Skydrive si sistemul Microsoft de stocare cloud.

Totodata, oficialii Microsoft au explicat ca mai multe aplicatii vor fi instalate in Windows 8, inclusiv Xbox Live, Internet Explorer si un player pentru video si muzica, prin care utilizatorii pot cumpara si viziona continut.

Foto: latest-windows-8-wallpapers.blogspot.com

Recomandari