(P) Care sunt caracteristicile unui smartwatch bun

Celor mai mulți dintre noi ne plac ceasurile, dar nu ne dăm înapoi nici când vine vorba despre folosirea tehnologiei pentru a ne simplifica mult viața. De aceea, nu ai cum să nu apreciezi un smartwatch, considerat un fel de minicalculator pe care îl porți la încheietura mâinii, și nu doar un simplu instrument de măsurare a timpului.

Celor mai mulți dintre noi ne plac ceasurile, dar nu ne dăm înapoi nici când vine vorba despre folosirea tehnologiei pentru a ne simplifica mult viața.

Îți dorești așa ceva pentru tine, sau poate pentru juniorul familiei, dar vrei mai multe informații! Perfect, rândurile următoare sunt perfecte pentru tine, deoarece vei afla multe date care îți vor fi de ajutor.

Funcții surprinzătoare

Spre deosebire de acele ceasuri de mana cu care suntem cu toții familiarizați, un smartwatch este dotat cu o mulțime de funcții de-a dreptul surprinzătoare. Și deja a depășit stadiul de gadget, ci este privit ca un ceas inteligent, care te scutește să mai porți cu tine o mulțime de alte accesorii.

Diverse forme și mărimi

Există numeroase modele de smartwatch pe care le poți achiziționa de la departamentul de ceasuri de vanzare, în diferite forme și mărimi, încât este imposibil să nu găsești un model care să se potrivească perfect cu ținutele tale. În afară de aceasta, orice smartwatch este dotat cu un sistem de operare, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea de a instala anumite aplicații, la fel cum faci cu telefonul mobil. Cât despre cadranul acestora, avem de a face cu un ecran LCD, sensibil la atingere, și cu ajutorul căruia poți accesa mai ușor diversele funcții ale dispozitivului.

Funcții ale unui smartwatch bun

Dacă ești tentat să achiziționezi pentru membrii familiei tale ceasuri smartwatch, trebuie ca alegerea ta să fie făcută în funcție de spațiul de stocare, tipul ecranului, dar și compatibilitatea cu telefonul mobil. De asemenea, există și anumite funcții care fac dintr-un smartwatch unul de bună calitate, pe care ți le prezentăm și noi.

Sistemul de operare

Evident, pentru a te bucura de toate facilitățile unui smartwatch, acesta trebuie să fie compatibil cu telefonul mobil. În prezent, lucrurile au evoluat destul de mult și acum găsești smartwatch-uri care sunt compatibile cu toate sistemele de operare, dar sunt ceva mai scumpe.

Afișajul

Un ceas inteligent are parte de un afișaj digital de bună calitate, unde poți găsi informații despre cât este ceasul, conectivitatea Wi-Fi, 4G, GPS, sau mulți alți senzori. Majoritatea modelelor de pe piață sunt prevăzute cu ecran LCD, dar mai sunt și ceasuri inteligente cu ecran AMOLED, care oferă o experiență vizuală net superioară.

Autonomia

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

În alegerea unui smartwatch de calitate, trebuie să vezi și care este autonomia acestuia. Poate fi vorba despre 48 de ore, 96, sau chiar mai mult, în cazul modelelor mai avansate. Majoritatea funcționează cu baterie, la fel ca și telefonul mobil, pe care o poți încărca ușor, folosindu-te de cablul USB sau anumite dispozitive speciale.

Senzorii

Pentru cei care sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar, există și ceasuri smartwatch care sunt dotate cu senzori de altitudine, temperatură, busolă și multe altele.

Designul

Aminteam ceva mai sus despre diversitatea acestor ceasuri inteligente, care se prezintă într-o gamă variată de modele și mărimi. Și, dacă până acum ceva vreme design-ul lor era oarecum unitar, în prezent lucrurile s-au schimbat destul de mult. Poți purta la încheietura mâinii un smartwatch fără ca acesta să nu iasă cu nimic în evidență, sau poți opta pentru unul cu un design desprins parcă din filmele SF. Există ceasuri inteligente pentru femei, bărbați și copiii, la care poți schimba cadranul, cureaua, sau chiar wallpaper-ul.

Cum alegi un smartwatch pentru juniorul familiei

Copiii sunt de-a dreptul fascinați de tot ce înseamnă tehnologie, așa că vor adora să poarte la încheietura mâinii un astfel de dispozitiv. Îi poți face în acest fel cel mai ”cool” cadou, iar tu vei fi ceva mai liniștit, deoarece îl poți dota cu GPS sau cu alte aplicații pentru a ști ce face micuțul tău pe perioada cât tu ești la serviciu, iar el e singur acasă. Însă, înainte de a trece la achiziționarea propriu-zisă a smartwath-ului, trebuie să ții cont de anumite detalii.

Modelul potrivit

Pentru a-l atrage pe copil, ceasul trebuie să fie în primul rând în culori vii, și dacă ar putea avea o formă cât mai interesantă, ar fi de-a dreptul perfect. Ține cont așadar de preferințele lui și vei fi cel mai tare părinte.

Confortabil

Un smartwatch pentru copii trebuie să nu îi creeze niciun disconfort, sau să îl incomodeze în niciun fel. Prin urmare, încearcă să nu alegi acele modele grele, din metal. Optează în schimb pentru cele din piele, material textile, silicon sau chiar plastic/

Funcții diverse

Nu mai este nevoie să detaliem despre cât de fascinați sunt copiii de tot ce înseamnă tehnologie, și nu de puține ori apelăm la aceștia pentru a ne scoate din impas în unele situații mai dificile pentru noi. Dar, în același timp, cei mici sunt foarte curioși, dar se plictisesc și foarte repede. De aceea, un smartwatch pentru ei trebuie aibă numeroase funcții: cronometru, alarmă, GPS, lanternă, laser, busolă și multe altele.

Rezistență

Un smartwatch bun pentru copii trebuie să aibă o bună rezistență. Cei mici sunt permanent în mișcare și, ca să fim sinceri, nu sunt foarte atenți cu lucrurile lor. De aceea, există riscul ca acest ceas să se spargă sau chiar să se distrugă. Prin urmare, alege pentru juniorul familiei un smartwatch care să fie realizat din acele materiale rezistente la lovituri, la umezeală, și care să fie ușor de purtat.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri