Căutare Live

Telefoanele românilor ar putea fi infectate! Anunț îngrijorător al specialiștilor: „A fost un atac fără precedent”

Un software de advertising al cărui scop era să afişeze reclame oriunde şi oricum a fost descoperit în peste 200 de aplicaţii din magazinul oficial de conţinut pentru Android.

Un software de advertising al cărui scop era să afişeze reclame oriunde şi oricum a fost descoperit în peste 200 de aplicaţii din magazinul oficial de conţinut pentru Android.

Descoperirea făcută de experţii în securitatea de la Check Point a scos la iveală un cod folosit pentru advertising care afişa reclame în afara aplicaţiilor în care era folosit. Printre altele, acesta mai redirecţiona utilizatorii către diverse site-uri care afişau reclame şi chiar descărca singur alte aplicaţii.

Toate acţiunile adware-ului erau puse în practică pentru a genera venituri din reclame şi diverse programe de afliere.

Ţinând cont că aplicaţiile afectate însumau aproximativ 150 de milioane de instalări la momentul în care Google le-a eliminat din Play Store, se poate presupune că suma generată astfel nu a fost una mică.

Software-ul în cauză era promovat ca o soluţie legitimă de advertising, iar dezvoltatorii aplicaţiilor nu ştiau de comportamentul acestuia. Chiar şi aşa, aplicaţiile vizate au fost scoase din Play Store până când codul respectiv va fi eliminat.

Descoperirea celor de la Check Point continuă lungul şir de incidente similare în care a fost implicat magazinul oficial de aplicaţii pentru Android în ultimii doi ani.

De la abuzarea de permisiunile acordate şi reclame pornografice, până prelucrea completă a controlului asupra smartphone-ului, Google a lăsat uşa larg deschisă pentru tot felul de ameninţări la adresa utilizatorilor smartphone-urilor cu Android.

În paralele cu decoperirea unor noi şi noi probleme, Google se laudă că îşi îmbunătăţeşte constant sistemul de detectarea a aplicaţiilor problematice. Compania americană spune că 99% dintre acestea sunt eliminate înainte să ajună pe telefonul utilizatorilor.

30 de ani de World Wide WEB. Cum arătau prima pagină de ”net” și primul server... Probleme Facebook. Cum raportezi ceva care nu funcționează pe Facebook...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri