Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

În ciuda popularițății, Uber nu are profit. Compania a pierdut peste un milion de euro în ultimele trei luni

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc a anunțat luni seara o majorare a pierderilor în trimestrul al treilea ca urmare a creșterii costurilor, anunț care a fost sancționat cu o scădere de 6,7% a cotației acțiunilor Uber după închiderea burselor de pe Wall Street, informează Reuters.

Uber a pierdut peste un milion de euro

businessinsider.com

În perioada iulie-septembrie 2019, cifra de afaceri a Uber a crescut cu aproape 30% până la 3,81 miliarde dolari. Cu toate acestea, pierderile nete au crescut și ele până la 1,16 miliarde dolari, de la 986 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care costurile s-au majorat cu 33% până la 4,92 miliarde dolari, scrie Agerpres.

"Suntem încă departe de profit în activitatea noastră de transport de persoane. Strategia noastră este simplă: să investim masiv în următoarele 18 luni pe piețele unde avem încredere în capacitatea noastră de a deveni sau rămâne numărul unu sau doi", a declarat directorul general de la Uber, Dara Khosrowshahi, care a dat asigurări că firma va deveni profitabilă până la finele lui 2021.

Cunoscut pentru aplicația sa de car-sharing, disponibilă în peste 700 de orașe din întreaga lume, Uber și-a diversificat afacerile în ultimii ani, de la livrarea de mâncare la domiciliu până la dezvoltarea de vehicule autonome. Compania a precizat că numărul său lunar de utilizatori activi pe platforma sa a ajuns la 103 milioane la nivel mondial în trimestrul al treilea, de la 82 milioane în perioada similară a anului trecut.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro