Un program de control de la distanță îți introduce un troian în sistem

În timp ce studiau un troian bancar periculos, Lurk, experții Kaspersky Lab au descoperit că infractorii cibernetici din spatele acestuiprogram malware foloseau software legitim pentru infectarea dispozitivelor, potrivit unui comunicat remis Playtech.ro

În timp ce studiau un troian bancar periculos, Lurk, experții Kaspersky Lab au descoperit că infractorii cibernetici din spatele acestuiprogram malware foloseau software legitim pentru infectarea dispozitivelor, potrivit unui comunicat remis Playtech.ro.

Fără să aibă nicio bănuială, utilizatorii instalau un program legitim de acces la distanță, de pe site-ul oficial al dezvoltatorului, permițând unui alt program, malware, să ajungă în dispozitivele lor.

Gruparea Lurk a fost arestată în Rusia, la începutul lunii iunie 2016, și folosea un troian omonim complex. Cu ajutorul lui, au reușit să fure 45 de milioane de dolari (3 milioane de ruble1) de la bănci și alte instituții financiare și de la companii.

Pentru a răspândi programul malware, au folosit diferite tehnici, inclusiv atacuri de tip “watering hole”, prin care un site legitim este atacat și infectat cu exploit-uri care să infecteze, apoi, PC-ul victimei. Un exemplu de “watering hole” realizat de Lurk a fost interesant pentru că nu folosea exploit-uri, ci software legitim.

Vezi ce program a fost infectat de la sursă și află totul despre virusul care te lasă fără bani.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri