Căutare Live

WhatsApp a remediat problema care făcea ca numerele de telefon să apară în Google

WhatsApp anunţă că a rezolvat vulnerabilitatea care era de vină pentru indexarea numerelor de telefon ale utilizatorilor de motoare de căutare precum Google.

Descoperită şi anunţată public încă din luna februarie, problema care făcea ca numerele utilizatorilor să poată fi găsite prin intermediul motoarelor de căutare a fost rezolvată.

WhatsApp oferă o funcţie, numită Click to Chat, prin care utilizatorul poate trimite cuiva propriul număr de telefon în cadrul unui fişier de text simplu. Acesta a fost gândită ca o modalitate de comunicare între persoanele care nu îşi au numerele în agenda de contacte.

Însă, pentru că sunt stocate online şi nu există un fişier robots.txt în rădăcină, care să blocheze indexarea, Google şi alte motoare de căutare procesau aceste fişiere ca oricarele altele de pe internet.

Astfel, căutând pe Google cu “site:wa.me”, puteau fi găsiţi utilizatorii care au folosit funcţia Click to Chat şi numerele lor de telefon.

Deşi problema a fost rezolvată, numerele de telefon ale utilizatorilor nu vor dispărea din Google peste noapte. Motorul de căutare va trebui să facă mai multe reindexări până informaţiile vor fi eliminate din index. În plus, o perioadă, cache-ul va afişa în continuare datele vechi, inclusiv numerele de telefon expuse de WhatsApp.

Conform unui cercetător indian, ar fi fost indexate de Google în acest fel în jur de 300.000 de numere de telefon.

Sursa : news.ro

IBM renunţă să mai dezvolte tehnologii de recunoaştere facială... Instagram va depăşi Twitter ca sursă de ştiri...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri