Corpul uman a fost și este în continuare subiectul studiilor oamenilor de știință. Iată câteva lucruri despre organismul nostru pe care puțini dintre noi le știu:
Ce conține saliva: saliva este formată din aproximativ 99,5% apă şi din 0,5% reziduu uscat, acesta, la rândul lui fiind reprezentat de: cloruri, fosfaţi, carbonaţi, lizozim (cu rol bactericid), fluor, acid uric, uree, bicarbonat de potasiu, bicarbonat de calciu, bicarbonat de sodiu.
Nu toţi oamenii visează în culori. Cercetători estimează că o persoană din 8 are vise în alb şi negru.
Prin elimiarea unui ml de apă, se pierd aproximativ 0,60 calorii.
Adolescenţii băieţi au în organism cu 17% mai multă apă decât fetele.
La aceeaşi greutate corporală, organismul unei persoane slabe conţine mai multă apă faţă de organismul unei persoane grase. Astfel, organismul unei persoane obeze are 43% apă, pe când cel al unei persoane slabe are 70% apă.
Din oxidarea a 100 g de lipide, organismul uman obţine 107 ml de apă. Din aceeaşi cantitate de glucide se obţin 56 ml de apă. Din 100 g proteine se obţin 34 ml de apă.
Craniul creşte până la vârsta de 45 de ani. După această vârstă, acesta nu mai creşte deloc. Între 20 şi 45 de ani creşterea se realizează mai ales prin îngroşarea oaselor.
Specialiştii consideră că aparatul vizual este aproape perfect la vârsta de 6 ani, după această vârstă capacitatea vizuală reducându-se.
Părul de pe scalpul femeii creşte mai repede decât la bărbat. În medie rata zilnică de creştere a firului de păr este de 0,37 mm, însă această lungime poate varia în funcţie de factorii endocrini ai organismului (de exemplu, hormonii).
Suprafaţa timpanului este de aproximativ 5,5 mm2.
Pielea este cel mai mare organ al corpului, cântărind între 4 şi 6 kg.