Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

A început sezonul răcelilor și virozelor, așa că s-a dat start campaniei de imunizare: unde poate fi găsit vaccinul antigripal și cine îl poate face

Sezonul rece vine la pachet cu răceli şi cu infecţii respiratorii. Autoritățile au început să distribuie vaccinuri antigripale  în cabinetele medicilor de familie din Bucureşti şi din ţară. Însă românii nu se prea înghesuie să se imunizeze. Anul trecut, 129 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal.

Sezonul rece vine la pachet cu răceli şi cu infecţii respiratorii. Autoritățile au început să distribuie vaccinuri antigripale în cabinetele medicilor de familie din Bucureşti şi din ţară. Însă românii nu se prea înghesuie să se imunizeze. Anul trecut, 129 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal.

În secțiile de Primiri Urgențe, numărul pacienţilor a crescut. Iar după dezastrul de anul trecut, când 129 de români au murit din cauza gripei, vaccinurile au ajuns la timp în cele mai multe cabinete. E drept, nu peste tot. Chiar şi aşa, acolo unde există serul, românii nu se înghesuie să se imunizeze.

Medicii recomandă vaccinarea, mai ales că sezonul trecut au fost peste 1.300 de cazuri de gripă. Cine nu vrea să aştepte serul gratuit, are două variante: să meargă la o clinică privată, acolo unde va plăti şi consultul sau să cumpere vaccinul din farmacii, unde costă în jur 40 de lei.

Recomandari