Antena Căutare

Alimentele mov sunt bogate in antioxidanti!

Potrivit unui studiu realizat in Canada, alimentele de culoarea violet sunt asociate cu nivele ridicate de antioxidanti, ce reduc riscul anumitor forme de cancer si al bolilor cardiovasculare.

Antioxidantii din alimente precum strugurii, vinetele, murele, sub forma vitaminelor E si C, protejeaza celulele din organism de efectele daunatoare ale oxidarii.

Fructele si legumele violet contin de asemenea un pigment numita antocianina, care inhiba producerea glucozei si mentine astfel un nivel echilibrat al concentratiei de zahar in sange.

Cele mai intalnite alimente bogate in antocianina, sunt: vinetele, afinele, rosiile violet, coacazele, murele, morcovii violet si varza.

Sursa / Foto: huffingtonpost

Trei avantaje ale consumului de cirese... Somnul imbunatateste sistemul imunitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x