Antena Căutare

Carotenul mentine frumusetea si sanatatea pielii

Vara organismul se confrunta cu o agresiune extrem de puternica asupra pielii si cu o sursa suplimentara de radicali liberi. Fara o protectie satisfacatoare, riscul aparitiei arsurilor, a leziunilor cutanate, dar si a cancerului de piele este extrem de mare.



Surse naturale de beta-caroten

Beta-carotenul il intalnim in special in alimentele de origine vegetala, cantitatea cea mai mare gasindu-se in legumele si fructele viu colorate, precum morcovi, spanac, urzici, macese, rosii, piersici, cirese, vitamina A -in ulei de peste, ficat, galbenus de ou, in timp ce vitamina E o intalnim in special in uleiuri vegetale, lapte, carne, faina.

2011/08/20//357260-honey-glazed-carrot-recipe.jpg
Pastrarea indelungata a produselor sau prelucrarea lor termica duce insa la pierderea partiala sau chiar totala a substantei active. De aceea alimentatia moderna nu ne asigura, in general, nici pe departe necesarul zilnic. Din acest motiv, asistam la o accelerare a ritmului de imbatranire, la o degradare a calitatii pielii, inclusiv la o crestere a ratei de incidenta a eczemelor, acneei si chiar a cancerului.

Vitaminele A si E accentueaza si pastreaza bronzul

Carotenul se transforma in organism in vitamina A in mod progresiv, asigurand in permanenta concentratia necesara. Acest aspect este important, pentru ca excesul de vitamina A este nociv, in timp ce excesul de caroten nu are nici un efect negativ. Dimpotriva, carotenul este depozitat in piele, asigurand o protectie suplimentara a acesteia si, in plus, o culoare caracteristica placuta, care accentueaza bronzul si ajuta la pastrarea acestuia pe o durata mai indelungata.

2011/08/20//357261-jiggling_fitness_jigglingfitness.com_carrot_juice_health.jpg
Trebuie subliniat ca vitaminele A si E actioneaza impreuna, potentandu-se reciproc. Astfel, eficacitatea vitaminei E sporeste prin asociere cu vitamina A si intensifica, la randul ei, actiunea vitaminei A. Mai mult, vitamina A, care este sensibila la lumina si in special la radiatii ultraviolete, este protejata cu ajutorul vitaminei E.

Efectele antioxidantilor:

- au un pronuntat caracter anticancerigen
- cresc capacitatea de aparare a organismului
- intarzie procesele de imbatranire
- actioneaza impotriva deteriorarii membranei celulare
- cresc calitatea tegumentelor
- fortifica musculatura si tesutul conjunctiv, dar si functia sexuala si capacitatile mintale
- intaresc si protejeaza inima si arterele impotriva instalarii aterosclerozei
- sustin vederea si amelioreaza vederea nocturna si diferitele afectiuni ale ochilor
- actioneaza pozitiv asupra circulatiei periferice si a regenerarii pielii
- protejeaza mucoasele si epiteliile
- actioneaza impotriva acneei
- mentin sanatatea pielii si intarzie procesele de imbatranire ale - acesteia, o protejeaza de actiunea razelor solare ultraviolete nocive
- asigura o bronzare uniforma si de calitate prin pigmentarea sanatoasa

Sfatul medicului:

Dr. Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive Pharma Nord:

„In special vara este foarte important sa ne asiguram necesarul de caroten si vitamina E. Nu toate suplimentele nutritive au insa aceeasi eficacitate, fiind esentiala alegerea unui supliment cu o biodisponibilitate ridicata".

Foto: jigglingfitness.com
Citeste si Revista Felicia!

Resveratrolul, pilula sanatatii vesnice... Studiu: Condimentele ajuta la reducerea caloriilor din mancarurile grase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x