Botoxul și acidul hialuronic sunt două substanțe despre ale căror efecte benefice tot auzim în ultima perioadă. A venit momentul să aflăm exact ce sunt și cât de adevărate sunt miturile din jurul lor.
În ciuda denumirii sale, toxina botulinică (botox) nu este deloc dăunătoare organismului, la fel cum nici acidul hialuronic nu dăunează sănătății. Din contră, ele ne ajută să arătăm mai tineri odată cu înaintarea în vârstă.
Medicul estetician Dana Miricioiu ne-a vorbit despre aceste tratamente de înfrumusețare pe bază de botox și acid hialuronic și când sunt ele recomandate.
LA CE FOLOSEȘTE BOTOXUL?
Cu 50 de ani înainte de a fi folosit în medicina estetică, botoxul a fost folosit în oftalmologie și neurologie, pentru tratarea contracturilor musculare, a strabismului, a migrenelor.
Este o substanță ce rămâne strict în locul în care a fost injectată, nu circulă prin corp, nu afectează ficatul, inima sau alte organe.
ACIDUL HIALURONIC, VITAMINĂ PENTRU PIELE
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, acidul hialuronic dispare din țesutul nostru. Este momentul în care pielea începe să se usuce, să se degradeze și să se rideze. Rolul lui nu este doar unul estetic, ci și de a susține pielea în așa fel încât țesuturile să nu alunece sub gravitație și să rămână pe locul respectiv.
„Acidul hialuronic injectat are un efect natural. Îi putem simți prezența în primele două săptămâni, dar după această perioadă se integrează atât de bine în țesut încât devine una cu țesutul”, a explicat medicul Dana Miricioiu.
sursa: antena3.ro
5 obiceiuri benefice pentru întărirea sistemului imunitar...