- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cantitatea mare de antioxidanti confera ceaiului alb efect antimicrobian, acesta distrugand in cateva minute un numar foarte mare de virusuri si bacterii.
Substantele active intaresc sistem imunitar si amelioreaza simptomele racelii si ale gripei.
Protejeaza dantura
Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul de Sanatate Clar Med, recomanda consumul moderat de ceai alb si pentru efectul sau energizant.
Insa cel mai notabil efect al acestei bauturi sanatoase este capacitatea de a preveni aparitia celulelor canceroase. "Acesta contine o clasa de antioxidanti care inhiba cresterea celulelor tumorale si previne aparitia unora noi. Prin urmare, este eficient in lupta impotriva cancerului de colon, de prostata sau de stomac", precizeaza specialistul nostru.
Ceaiul alb este un adevarat tonic cardiac. Cu toate acestea, medicul Cristina Balanescu atrage atentia ca acesta este contraindicat hipertensivilor. Extractul de ceai alb contine o cantitate mica de fluor si alte substante nutritive care mentin sanatatea danturii. In cazul in care este consumata cu regularitate, infuzia distruge bacteriile care cauzeaza placa bacteriana, cariile si halena (respiratia urat mirositoare).
Ceaiul alb protejeaza si infrumuseteaza pielea. Folosit sub forma de cataplasme, acest ceai se dovedeste eficient pentru combaterea celulitei.
Chiar daca are atatea beneficii, ceaiul alb trebuie consumat in cantitati moderate. In exces, ceaiul alb poate determina inflamarea mucoasei gastrice. Persoanele care au lipsa de fier sunt sfatuite sa bea acest ceai in cantitati mici.
Citeste jurnalul.ro
Foto: tea-brewery.com