Odată cu primăvara, mâncărurile grase nu mai au ce căuta pe mese sau în frigidere. Începe vremea legumelor şi fructelor, care e bine să îşi facă loc în alimentaţie. Sunt foarte bune pentru imunitate şi digestie, spun nutriţioniştii, care ne învaţă cum să facem trecerea de la un sezon la altul.
Iarna, organismul are nevoie de ajutor ca să se încălzească, iar alimentele bogate în grăsimi sunt binevenite. Carnea de porc, pâinea sau chiar slănina sunt permise în anotimpul rece, dar nerecomandate odată cu încălzirea vremii. În lunile geroase, consumăm mai multe grăsimi şi proteine, în schimb, alimentaţia de primăvară trebuie să se bazeze pe vitamine şi minerale, spun specialiştii.
Trecerea de la o alimentaţie de sezon la alta trebuie să se facă treptat, chiar dacă organismul nostru consumă zilnic acelaşi număr de calorii intră scris, media este de 2000 de calorii şi în perioadele reci şi în cele calde. Fiecare masă principală e bine să conţină conţină legume verzi, de primăvară. Pentru aportul necesar de proteine, se recomandă carnea slabă. I
sincron: Florin Bălănică, nutriţionist
Legumele de primăvară sunt foarte benefice sistemului imunitar şi ajută din plin digestia, mai spun nutriţioniştii.