Există o mulțime de reguli și de sfaturi legate de îngrijirea pielii noastre, atunci când ne pregătim să mergem într-o călătorie. Cel mai adesea ne gândim la protecția solară numai atunci când vine vorba de plajă și de mare.
Știați că protecția solară trebuie aplicată pe față și atunci cîns zburați cu avionul?
În ciuda faptului că ne aflăm înăuntru, în avion, suntem mai expuși la razele solare care sunt extreme de dăunătoare.
Deși ferestrele avionului pot bloca razele UVB ȘI UVA, ele pot pătrunde în vehiculul aerian, din cauza nivelului de înățime foarte ridicat, care poate provoca afecțiuni grave la nivelul tenului, spune dermatologul de clinica Weill Cornell Medical College, Marisa Garshick, pentru Travel & Leisure.
Un studiu publicat în JAMA Dermatology în 2015, a măsurat cantitatea de radiații UV din interiorul unui avion. S-a dovedit a fi mai mare decât cea pe care o transmite cabina unui solar.
Așadar, toți pasagerii ar trebui să ia în serios acest risc la care sunt supuși în timpul zborului, mai ales cei care preferă stea la geam.
În timpul zborului, Dr. Garshick spune că este important să ne protejăm de razele UVA. În comparație cu razele UVB, UVA duce la îmbătrânirea pielii, dar și a cancerului de piele.
În plus, ne recomandă să găsim un agent de protecție solară ce asigură o puternică acoperire atât pentru razele UVB, cât și pentru UVA
De menționat:
Razele UVA sunt prezente întotdeauna în atmosferă, indiferent de anotimp, fie că afară este însorit, fie ca este înnorat. Razele UVA sunt atât de puternice încât pot penetra îmbrăcamintea și chiar lentilele ochelarilor de soare. Razele UVA sunt responsabile de apariția ridurilor și a petelor maronii de pe piele.
Razele UVB ard pielea. Spre deosebire de UVA, UVB nu au aceeași putere pe parcursul anului. Ele sunt mai intense pe parcursul lunilor de vară, deși pot fi reflectate și de zăpadă. Deci este important să te protejezi de razele UVB pe tot parcursul anului.
Razele UVB pot provoca apariția celor mai multe tipuri de cancere de piele.
Sursa, Time
Dacă întâlnești o persoană cu aceste simptome, nu-l judeca! S-ar putea să sufere de acestă boală gravă... Copiii învață mai repede în aer liber: “Implicarea elevilor ca urmare a lecției făcute în aer liber a fost mult mai mare...