Descopera daca esti o femeie "skinny-fat"!

Cum definim o persoana supraponderala? Acel barbat sau acea femeie care nu mai are masurile 90-60-90, care nu poate sa incapa decat in haine XXL si ocupa doua scaune in autobuz.

In acest timp, invidiem colega de birou supla, ce isi permite sa poarte fuste stramte. Nu ne-ar trece prin cap ca ea ar putea fi cu usurinta, o femeie "skinny-fat".

Nu, nu este o minciuna menita sa te faca sa te simti mai bine. Termenul "skinny fat" exista de ceva vreme si denumeste acele persoane al caror metabolism le ajuta sa aiba un IMC (Indice de Masa Corporala) normal, in ciuda faptului ca procentul de grasime din organism depaseste valorile recomandate. De obicei, skinny fats sunt oamenii care nu fac sport regulat si nu mananca sanatos, dar raman slabi.

Cum ajungi skinny fat

Poti sa ajungi skinny fat in doua feluri:

1. Esti sedentara si mananci foarte putin, dar numai junkfood. Aici se incadreaza persoanele care au avut o constitutie firava toata viata si deci, carora nu le-a trecut prin gand niciodata sa faca ceva pentru a slabi. Au continuat cu o alimentatie nesanatoasa si nu au facut sport, minimalizand importanta unui corp atletic.

2. Ai slabit in mod gresit. Esti skinny fat daca ai slabit prin infometare, urmand un regim drastic si fara sa faci sport. In consecinta, ai pierdut din masa musculara si nu din grasime, iar acest lucru se observa in oglinda, cand esti dezbracata. Persoanele din afara te vor vedea, totusi, ca pe o persoana supla.

Chiar daca aparentele sunt importante, sanatatea trebuie sa fie prioritatea ta. De aceea, femeile slabe care se identifica cu descrierea de mai sus, ar trebui sa isi calculeze periodic procentul de grasime din corp, pentru a se asigura ca nu vor avea probleme asociate cu supraponderalitatea.

Cat despre cele care viseaza la un regim-minune, care le va scapa de excesul de kilograme, sunt sfatuite sa opteze pentru o dieta echilibrata insotita de sala si jogging (de 3 ori pe saptamana), ca sa slabeasca sanatos.

Vezi si Euforia TV

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri