Antena Căutare

Dieta de primăvară care îți schimbă sângele. Efectele ei sunt miraculoase!

Bogată în vitamine şi săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier), ştevia are efecte purgative, laxative şi de detoxificare. Se spune, în popor, că este un înnoitor al sângelui ca şi urzică, spanacul şi leurdă.

Bogată în vitamine şi săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier), ştevia are efecte purgative, laxative şi de detoxificare. Se spune, în popor, că este un înnoitor al sângelui ca şi urzică, spanacul şi leurdă.

Cura cu ştevie ajuta la slăbit şi la tratarea diabetului, a reumatismului, a tuberculozei, a ulcerului şi a tusei. În plus, scrie bzi.ro, ştevia stabilizează fluiditatea sangvină, are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, reducând senzaţia de foame, dar şi pofta de dulciuri, fiind eficientă pentru cei cu hipoglicemii frecvente.

De asemenea, poate micşora dorinţa de a consumă alimente grase, este un diuretic natural, indicat persoanelor cu retenţie de apă, scade oboseală mentală şi fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui şi ajută la pierderea în greutate. Toate aceste calităţi o recomandă că adjuvant în curele de slăbire.

Ce presupune dieta cu ştevie:

Micul dejun

Dimineaţă, la cinci minute după trezire, se consumă 60-70 g de frunze crude de ştevie, într-o salată cu puţin ulei de măsline şi cu multă zeamă de lămâie. Nu beţi niciun fel de lichid înainte de salată, nici cafea, suc de fructe sau apă.

Acest lucru este important, deoarece lipsa fluidelor din stomac favorizează digestia unor pigmenţi din ştevie, care au rol în slăbire. După micul dejun, care trebuie să fie sărac în calorii, consumaţi 150-200 g mâncare caldă de ştevie, preparată în felul următor: frunzele fierte (nu foarte mult) şi tăiate mărunt se pun într-un vas peste care se adaugă puţin ulei, bulion şi sare.

Masa principală

Masa principala a zilei trebuie să fie mai săracă în supe ori ciorbe şi total lipsită de proteine şi grăsimi de porc. Ştevia se serveşte ca salată crudă, nesărată şi acrită cu zeamă de lămâie. Puteţi avea la masa de prânz mâncăruri pe bază de legume fierte, dar şi câteva felii de pâine, deoarece creierul are nevoie de carbohidraţi pentru a funcţiona corect.

După masă se mănâncă o feliuţă subţire de lămâie. Este important ca în următoarea ora după dejun să nu se bea mai mult de 100 ml apă, de preferat deloc, conform bzi.ro.

Cina

Seară, cu 20-25 de minute înainte de cină, se consumă 150-200 g salată de ştevie în combinaţie cu 70 g urzici crude. La masa de seară se mănâncă un fel cald de ştevie, preparat după reţeta de mai sus, alături de o friptură slabă de vită sau de pui. După cină se bea o limonadă naturală, îndulcită cu cel mult o linguriţă rasă cu zahăr.

Pe parcursul curei cu ştevie, care durează trei-patru săptămâni, sunt interzise dulciurile.

Aceste alimente sunt extrem de periculoase pentru dantură. Evitați să le consumați... De ce o DIETĂ part-time? Ca să te poți răsfăța în week-end...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x