Antena Căutare

 Dieta cu salată verde. Slăbeşti fără să te înfometezi

Bogată în minerale şi vitamine, salata verde este foarte scăzută în calorii. Consumarea ei zilnică, în locul alimentelor pline de grăsimi, te ajută să pierzi în greutate, fără să te înfometezi.

Ce salată trebuie să alegi? Stai departe de salata iceberg şi optează pentru cea închisă la culoare: Kale sau rucola. Ambele sunt alegeri excelente, pentru că au un conţinut caloric scăzut.

O cană de varză creaţă, de exemplu, conţine doar 8 calorii. Utilizează două căni de salată. O cană de varză creaţă asigură între 21 şi 25% din necesarul zilnic de vitamina C şi între 125 şi 150% din necesarul de vitamina K, spre deosebire de salata iceberg, care furnizează până la 3% din vitamina C şi până la 23% din necesarul de vitamina K. Vitamina C este esenţială pentru întărirea sistemului imunitar, în timp ce vitamina K consolidează oasele. Ce ar trebui să conţină salata ta Salata verde nu are multe fibre şi proteine, motiv pentru care trebuie asociată cu alimente care dau saţietate.

 Dieta cu salată verde. Slăbeşti fără să te înfometezi

Salata verde nu are multe fibre și proteine,motiv pentru care trebuie asociată cu alimente care dau sațietate. Dacă vrei s-o consumi la prânz sau la cină,ca fel de mâncare principal,adaugă în salată o porție de brânză sau piept de pui gătit la grătar și o jumătate de cană de năut fiert. Pe lângă astea,pune și legume crude tocate,precum broccoli,sparanghel,morcovi și roșii sau o felie de avocado. O salată verde cu jumătate de piept de pui la grătar,o jumătate de cană de năut fiert și o cană de broccoli au aproximativ 300 de calorii. Schimbă ingredientele,astfel încât să ai o salată diversificată în fiecare zi. De exemplu,înlocuiește pieptul de pui cu somon și năutul cu fasole,roșii și sparanghel.

Un studiu publicat în 2004 în „Jurnalul Asociației Americane de Dietetică“ arată că consumul unei salate cu puține calorii,înainte de masa de prânz,reduce aportul caloric. Cu toate acestea,consumă o salată mare cu legume și proteine ​​slabe. Adaugă niște suc de lămâie sau oțet de vin roșu.

Când s-a apucat o grăsunică de regimul cu apă, toată lumea credea că e inutil.... Răceala tinerilor de azi nu se mai tratează ca pe vremea bunicilor care ne ofereau leacuri cât mai naturale. Ce metode f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x