Antena Căutare

De ce o DIETĂ part-time? Ca să te poți răsfăța în week-end

Număr redus de calorii, mai multe fructe și legume și antrenamente în sala de sport, asta pare să fie rețeta pe care o urmează majoritatea dietelor care îți promit pierderea unui număr considerabil de kilograme. Dar știai că există cure de slăbire care îți permit să iei o mică pauză, fără efecte secundare asupra trupului?  Acesta este și principiul urmărit de dieta tip part-time, care îţi oferă o oarecare flexibilitate în ceea ce priveşte orele, zilele, ba chiar şi săptămânile în care reduci numărul de calorii.

Număr redus de calorii, mai multe fructe și legume și antrenamente în sala de sport, asta pare să fie rețeta pe care o urmează majoritatea dietelor care îți promit pierderea unui număr considerabil de kilograme. Dar știai că există cure de slăbire care îți permit să iei o mică pauză, fără efecte secundare asupra trupului? Acesta este și principiul urmărit de dieta tip part-time, care îţi oferă o oarecare flexibilitate în ceea ce priveşte orele, zilele şi săptămânile în care reduci numărul de calorii.

Nu, dieta part-time nu înseamnă să dai iama în cartofi prăjiţi şi prăjituri în perioadele în care ,,îți iei liber de la regim", ci îți oferă variaţiuni care te ajută să alegi ce ţi s-ar potrivi mai bine. Iată câteva dintre ele:

Dieta 5:2

Dieta 5:2 cucereşte din ce în ce mai mulţi adepţi în toată lumea, pentru că îi lasă pe oameni să mănânce orice vor, însă doar 5 zile din 7 și este o dietă destul de uşor de ţinut. În plus, are ca avantaj nu doar scăderea numărului de kilograme, dar şi scăderea nivelul de insulină. Un alt avantaj este faptul că ai restricţie doar la numărul de calorii, nu şi la alimentele consumate, aşa că poţi ţine, practic, dietă cu mâncarea ta preferată.

Dieta celor 8 ore

Conceptul acesteia este unul simplu: limitează perioada de timp dintr-o zi în care poţi să mănânci la 8 ore, accelerând procesul de ardere a grăsimilor. Dacă acest interval de timp ţi se pare imposibil de respectat, poți alege unul de 10 ore, iar beneficiile vor fi la fel de pozitive. Important este ca, după cele 8 - 10 ore în care mănânci, să ai o perioadă de 16 ore de repaos alimentar.

Eat Vegan Before 6:00 sau dieta vegană… de zi

Făcută celebră de către Mark Bittman, autorul cărţii Eat Vegan Before 6:00, dieta vegană presupune să elimini toate produsele animale şi să consumi proteine din surse vegetale, cereale integrale şi grăsimi sănătoase până la masa de seară. Pe parcursul zilei trebuie să îţi asiguri o cantitate optimă de proteine, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase.

Dieta de primăvară care îți schimbă sângele. Efectele ei sunt miraculoase!... Dieta cu ghimbir. Cum să slăbești aproape 15 kilograme în două săptămâni, fără efort...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x