Căutare Live

Exerciții cardio - Top 7 sfaturi utile pentru un antrenament cardio eficient

Antrenamentul cardio este ideal pentru pierderea în greutate, dar și pentru menținerea unei siluete deja tonifiate. Într-adevăr, foarte mulți critică acest tip de activitate fizică, deoarece impune o oarecare rezistență și solicită destul de mult organismul.

Antrenamentul cardio este ideal pentru pierderea în greutate, dar și pentru menținerea unei siluete deja tonifiate. Într-adevăr, foarte mulți critică acest tip de activitate fizică, deoarece impune o oarecare rezistență și solicită destul de mult organismul.

Chiar și așa, beneficiile exercițiilor aerobice nu sunt deloc de contestat. Dacă ești la început și nu știi cum anume ar trebui să îți organizezi antrenamentul cardio pentru a obține rezultate maxime, îți oferim în acest articol 15 sfaturi utile în acest sens.

1. Fă-ți un program, organizat pe o anumită perioadă de timp. Câte ore pe săptămână vei aloca pentru a practica acest antrenament și în ce va consta acesta? Poți alege dintre a face jogging sau a folosi bicicleta eliptică, ori poți alterna aceste două tipuri de activități. Stabilește aceste aspecte și pornește în lupta pentru un corp armonios și pentru o stare de sănătate mai bună!

2. Stabilește-ți un obiectiv și concentrează-te asupra sa. Ce îți dorești să obții în urma antrenamentelor cardio? Vrei să dai jos un anumit număr de kilograme? Setează-ți scopul clar și concis! Îți dorești doar să îți păstrezi silueta suplă pe care o ai deja? Nu pierde din vedere nici acest obiectiv.

3. Nu sări peste încălzire! Niciodată, oricât de mult ți-ar plăcea să începi antrenamentul propriu zis cât mai repede. Încălzirea musculaturii este o etapă pe care nu ar trebui să o omiți, deoarece are o serie de beneficii, printre care și prevenirea febrei musculare care apare, deseori, în urma unui efort fizic mai intens. Totodată, vei căpăta mobilitate și o mai bună rezistență pentru efectuarea exercițiilor pe care le ai în plan.

4. Alege echipamentul potrivit. Hainele pe care le porți în timp ce faci diverse tipuri de exerciții sunt importante pentru că te ajută să obții rezultate mai bune sau, din contră, dacă porți îmbrăcăminte necorespunzătoare, te vei alege doar cu o senzație de disconfort. Încălțămintea este un aspect asupra căruia să investești atenție atunci când achiziționezi echipamentul de alergat. Vezi care sunt cele mai potrivite modele de pantofi sport Adidas pentru antrenamentul cardio!

5. Alternează tipurile de exerciții. Antrenamentul cardio nu se limitează doar la alergarea pe banda, la mersul pe bicicletă - fie ea cea convențională sau cea eliptică - ci include și alte modalități de a face exerciții. De exemplu, antrenamentul cardio în circuit poate reprezenta o cale mai distractivă de a da jos kilogramele nedorite și de a te tonifia, având în vedere că este, de fapt, un antrenament de grup și că presupune alternarea diverselor tipuri de exerciții.

6. Păstrează-ți motivarea! Indiferent de scopul pe care ți l-ai setat în prima parte a acestui articol, esențial este să nu-ți pierzi motivarea până ce nu obții rezultatele dorite. Poate fi destul de greu să te obișnuiești cu un anumit stil de viață, mai ales dacă ai inclus de curând sportul printre pasiunile tale.

7. Crește gradul de dificultate. Antrenamentul cardio necesită o perioadă de acomodare, mai ales dacă nu ai fost până acum un împătimit al sportului. Totuși, după ce ți-ai creat o rutină de exerciții este recomandat să crești gradul de dificultate al antrenamentului tău. Nu uita că un efort fizic intens concretizat în exerciții efectuate într-un mod corespunzător te vor ajuta să îți îndeplinești obiectivul mult mai rapid.

Tabelul care îţi spune exact câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime. Vezi dacă ai sau nu greutatea ideală!... Situație INCREDIBILĂ la Sanador! Ce s-a aflat la câteva zile de la moartea lui Ștefan Duță, băiețelul de nici 2 ani!...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri