Paine, cereale, orez si paste: Acestea alcatuiesc prima grupa, cele mai bune fiind cele integrale, brune, neprocesate deoarece contin o cantitate mare de fibre
• 1 felie de paine
• ½ chifla
• 1 lipie mica
• ½ cana de orez, paste (facute, nu crude)
• ½ cana de fulgi de ovaz
• 1 bol mic de cereale
• 3-4 biscuiti mici
Legume: Alege-le pe ele colorate intens si nu mai le decoji. Cojile sunt bogate in nutrienti si fibre.
• 1 fruct mediu (mar, banana, portocala)
• ½ mango, grepfruit, papaya
• ¾ cana suc proaspat stors
• ½ cana de afine sau alte fructe taiate
• ½ cana fructe conservate, congelate sau gatite
• ¼ cana fructe uscate
Lactate: Consuma-le pe cele degresate sau semidegresate pentru un continut caloric scazut, a te feri de grasimile saturate si pentru a-ti asigura aportul de calciu necesar zilnic.
• 1 cana de lapte
• 1 cana de iaurt
• 300g branza
• ½ cana de ricotta
• 200g branza procesata
Carne, peste, oua, seminte si nuci: Opteaza mai ales pentru fructele de mare si pui.
• 1 portie = 250g carne slaba, peste sau pui
• ½ cana linte, mazare sau fasole boabe (gatite)
• 1 ou
• 2 linguri de unt de arahide
• 1/3 cana nuci si seminte
• 100g tofu
Grasimi, uleiuri si zaharuri: bucura-te de acestea in cantitati mici.
• Incearca sa inlocuiesti dressing-urile uleioase pentru salate, uleiul, crema de branza si smantana cu variantele light
• Trebuie evitate excesele si cand vine vorba de dulciuri, bauturi racoritoare si deseturi.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!
Foto: elev8.com