Antena Căutare

Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor, avertizează: “Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slabi!”

Dacă ai ținut în viața ta măcar o dietă în viața ta, cu siguranță la un moment dat, nu ai mai știut ce să mănânci, pentru că informațiile găsite pe internet sunt contradictorii. În plus, poate ai ajuns să mergi atât de des la sala de fitness atât de des, încât ți-a devenit a doua casă. 

Dacă ai ținut în viața ta măcar o dietă în viața ta, cu siguranță la un moment dat, nu ai mai știut ce să mănânci, pentru că informațiile găsite pe internet sunt contradictorii. În plus, poate ai ajuns să mergi atât de des la sala de fitness atât de des, încât ți-a devenit a doua casă.

Ei bine, Mihaela Bilic, nutriţionistul vedetelor, ne recomandă, într-un articol scris pe Facebook, că atunci când dorim să pierdem în greutate este bine să ne axăm mai mult pe un regim de viață sănătos și mișcare, dar nu neaparat exersând la aparatele de forță.

“Zilele trecute o prietenă mi se plângea că după câteva zile de mers constant cu bicicletă s-a trezit cu o senzație de foame teribilă. Ea aftfel fiind o persoană mai degrabă slabă, fără probleme cu alimentația și fără cure de slăbire la activ. În acest echilibru pe care îl avea cu propria silueta, sportul susținut a produs o schimbare neașteptată: „mă trezeam că mi-e foame, simțeam nevoia de mâncare, îmi trebuia mult mai mult că să mă satur, gata cu germenii și salatele mele, aveam nevoie de ceva consistent!”

Ei bine da, așa este, sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treaba metabolismul, arde calorii deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masă musculară care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cantar vom observă o schimbare…în sus!

Departe de mine gândul de a va descuraja în privința mișcării, este cel mai sănătos și mai fireasc mod de a-ți folosi corpul, pentru asta am fost proiectați. Doar că nu e recomandat să va apucați și de cură de slăbire și de sport în același timp, o să va fie tare greu. Dietă înseamnă deja stăpânirea cu greu a senzației de foame, înseamnă să mănânci mai puțin decât organismul are nevoie…cu sport turnați gaz peste foc, există riscul să nu duceți nici una la capat.

Mai înțelept ar fi să începeți să slăbiți cu dietă și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, după ce încrederea în voi crește și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să va apucați și de mișcare. Și ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durata crescută (mers, alergare, bicicletă, înot, aerobic, dans), doar asta topește grăsimile de depozit. Aparatele de forță și mersul la sala fac mușchi, nu vei slabi”.

Secretul kilogramelor în minus: ține de o greșeală pe care o face majoritarea. Slăbești 7 kilograme fără să îți dai seam... Ce spune luna în care te-ai născut despre destinul tău. Zodia care are parte de o decepţie mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x