Motivul pentru care te îngrași. Gestul inconștient îți încetinește procesul de ardere a caloriilor

Efectele adverse ale consumului insuficient de apă includ probleme digestive, ale pielii, ale vezicii urinare și ale rinichilor, oboseală și chiar dureri de cap. Avem nevoie de apă la fel de mult cum avem nevoie de aerul pe care îl respirăm! Păstrarea corpul hidratat este esențială, atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă

Efectele adverse ale consumului insuficient de apă includ probleme digestive, ale pielii, ale vezicii urinare și ale rinichilor, oboseală și chiar dureri de cap. Avem nevoie de apă la fel de mult cum avem nevoie de aerul pe care îl respirăm! Păstrarea corpul hidratat este esențială, atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă, notează secretele.com.

Consumul de apă îți activează procesul de ardere a caloriilor, acest proces începând după 30-40 de minute de la consum. Este util să cunoașteți faptul că un pahar de suc poate conține 35 de grame de zahăr și 140 de calorii în comparație cu 0 grame de zahăr și 0 calorii pe care le conține un pahar de apă. Așa că ar trebui să consumați numai apă!

„ În momentul în care va este sete, corpul este deja dezhidratat!”, spune medicii. Încercați să evitați acest lucru consumând cât mai multă apă zilnic. Studiile au confirmat faptul că a-ți începe ziua, imediat după ce te-ai trezit, cu 2 pahare de apă, nu faci nimic altceva decât să-ți pregătești corpul pentru activitățile care vor urmă. Același studiu a relatat faptul că o persoană care și-a crescut consumul de apă cu 1.5 litri pe zi, în decursul unui an a pierdut 3-4 kg din greutatea corporală, fără alte eforturi (diete sau sport).

Iată mai jos efectele prin care dezhidratearea te poate îmbolnăvi și te poate îngrașa :

Oboseală

Apă este cea mai importantă sursă de energie din organism. Dezhidratarea cauzează încetinirea activității enzimatice din corp ceea ce va conduce la oboseală.

Astm și alergii

Când ești dezhidratat, organismul va restricționa căile respiratorii că un mijloc de a conservă apă. De fapt , rată de histamină produsă de organism crește exponențial cu pierderea apei din corp.

Colesterol crescut

Când organismul este dezhidratat, el va produce colesterol pentru a preveni pierderea apei din celule

Probleme la rinichi sau vezica

Cu un organism dezhidratat, acumularea de toxine va crea un mediu propice bacteriilor, fapt ce va duce la apariția problemelor la rinichi și vezica.

Constipație

Colonul este una dintre regiunile principale consumatoare de apă din organism, pentru a furniza fluide pentru alte funcții critice ale corpului. Atunci când există un consum redus de apă, tranzitul intestinal încetinește, ceea ce va conduce la constipație.

Dureri articulare sau rigiditate

Absolut toate încheieturile au articulații alcătuite în mare parte din apă. Lipsa apei din organism va face că acestea să devină mai puțîn elastice provocând dureri și lipsa mobilității. ( rigiditate)

Îmbătrânirea prematură

Când dezhidratarea este o obișnuință, absolut toate organele, inclusiv cel mai mare dintre ele, pielea, care are de suferit , rezultatul fiind apariția ridurilor și petelor.

Tensiunea arterială

Sângele conține în mod normal 92% apă când organismul este hidratat. În cazul în care este dezhidratat, sângele se îngroașă, circulația fiind îngreunată, rezultatul fiind o creștere a tensiunii arteriale.

Afecțiuni ale pielii

Deshidratare afectează eliminările de toxine prin piele și o face mai vulnerabilă la toate tipurile de afecțiuni ale pielii, inclusiv dermatite și psoriazis, precum și apariția prematură a ridurilor cât și decolorare.

Tulburări digestive

Lipsa apei și implicit a mineralelor din organism, poate provoca apariția tulburărilor digestive cum ar fi ulcerul, gastrită sau esofagita de reflux.

Acestea fiind spuse adăugând și faptul că organismul uman este alcătuit din 75% apă, va propunem să consumați zilnic minim 2 litri de apă.

Sursa: secretele.com

Ultimele știri