Magia sunetelor
Atunci cand ascultam muzica trebuie sa fim cat mai relaxati, intr-o pozitie stabila, care sa nu fie schimbata prea des. Muzica necesita toata atentia, fara sa fie permisa alta activitate in paralel. Ca "doza" este bine sa se faca o ora neintrerupta de auditie zilnic, vreme de macar doua saptamani.
Acest gen de muzica se adreseaza in primul rand tulburarilor si problemelor cauzate de stres, iar intr-o societate in care unul din trei oameni sufera de depresie pasagera sau permanenta, muzica se poate transforma intr-un refugiu. Tocmai datorita tuturor beneficiilor deja mentionate majoritatea saloanelor de Spa combina procedurile de infrumusetare cu muzica ambientala, astfel intreaga experienta de wellness este cu mult imbunatatita.
Desi au numeroase avantaje, terapiile Spa prezinta si dezavantaje, majoritatea nu pot fi realizate acasa, unele sunt costisitoare si ocupa mai mult timp. Pe langa relaxare, muzica ambientala combate insomnia, reduce anxietatea si senzatia de durere, ajuta la refacerea echilibrului energetic din corp, creste increderea in sine si, in plus, terapia poate fi urmata in propria casa, in functie de dispozitia si timpul fiecaruia.
Sfatul specialistului:
Gheorghe Iovu, absolvent al Scolii Populare de Arta, specializare chitara si canto:
"Mi-am dat seama de efectul miraculos pe care muzica il are asupra oamenilor dupa mai multe concerte sustinute in spitale, clinici si sali de concerte. Eficienta acestei terapii depinde de la caz la caz si de la o persoana la alta, deoarece fiecare om simte diferit, astfel incat muzica poate vindeca 10 sau 99%."
sursa: Revista Felicia
foto: thatslife.com.au