"E ideal sa mancati cel putin 500 de grame in fiecare zi. Ciresele de mai intaresc sistemul imunitar si incetinesc procesul de imbatranire", precizeaza specialistul.
Ciresele au un continut caloric redus, aproximativ 50 de calorii la 100 de grame. Acesta este motivul pentru care sunt ideale in curele de slabire.
Au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti ce au rolul de a scadea colesterolul si de a imbunatati circulatia sangvina.
Cel mai puternic rol al cireselor este cel depurativ. "Mai depurativ decat ciresele este ceaiul din codite de cirese, benefic in afectiunile rinichilor", adauga specialistul.
In plus, ciresele ajuta si la mentinerea aspectului tanar si proaspat al pielii. Oricine se poate bucura de beneficiile acestor fructe pentru ca ele nu au contraindicatii. Cu conditia de a fi consumate proaspete si bine spalate.
Capsunile, recomandate femeilor insarcinate
Capsunile au proprietati antioxidante si anticancerigene. Ca si ciresele, capsunile trebuie consumate zilnic, proaspete, bine spalate. Profesorul Mencinicopschi atrage atentia in mod special ca sa nu adaugam zahar sau frisca, daca vrem sa slabim cu ajutorul capsunilor.
Capsunile autohtone nu tin mult, de aceea ele trebuie mancate in 2-3 zile dupa ce au fost cumparate.
Tot articolul, in Jurnalul National!
Infuzie de tei contra aftelor... VIDEO! Cum te protejezi de virusul HPV si de cancerul de col uterin...