- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Uleiul din germeni de porumb este bogat în acizi graşi esenţiali de tip omega 6, care sunt proinflamatori, iar aceştia au efecte negative dacă sunt consumaţi în exces. Tocmai de aceea, pentru a neutraliza aceste efecte, specialistul nostru recomandă să asociaţi acest ulei cu grăsimi bogate în acizi omega 3.
BOGAT ÎN VITAMINA E
Cu siguranţă uleiul de porumb se remarcă prin conţinutul bogat de vitamina E. Tocmai de aceea, contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular. Datorită aceleiaşi vitamine, cunoscută şi sub numele de "vitamina tinereţii", uleiul de porumb este un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului.
Totodată, mai conţine vitaminele din grupa B, vitamina C şi D, caroten, fosfaţi, microelemente, precum fier, mangan, cupru, crom şi aluminiu.
Consumul frecvent de ulei de porumb măreşte rezistenţa organismului la boli infecţioase. De asemenea, favorizează eliminarea excesului de colesterol şi acţionează ca un bun drenor al căilor biliare.
NU DEPĂŞI DOZA ZILNICĂ RECOMANDATĂ!
Ai auzit de foarte multe ori că trebuie să elimini grăsimile din alimentaţie. Nu acelaşi lucru te sfătuieşte specialistul nostru, care îţi recomandă să acorzi atenţie cantităţii. În ceea ce priveşte uleiul de porumb, cantitatea zilnică recomandată este de 30-40 mililitri. De asemenea, este de preferat să variezi uleiurile, pentru a profita de beneficiile nutriţionale ale fiecăruia şi de gustul acestora.
CONDIŢII DE PĂSTRARE
Pentru că uleiul de porumb este fotosensibil, este necesar să respecţi câteva reguli simple. Trebuie să îl păstrezi la răcoare, ferit de lumină, în sticle bine închise, pentru a preveni oxidarea şi râncezirea.
ÎNGRAŞĂ?
Da, uleiul de porumb îngraşă, precizează specialistul nostru. Conţine aproximativ 9 kilocalorii/gram. Astfel, nu trebuie să îl consumi în exces, dar îl poţi include cu încredere, dar cu măsură în alimentaţie.
UZ COSMETIC
Probleme cu căderea părului? Înainte de spălare, umezeşte puţin pielea capului, apoi masează-te cu câteva picături de ulei de porumb şi înfăşoară părul într-un prosop. Lasă-l să acţioneze două ore, apoi spală-te cu un şampon pentru utilizări frecvente. Totodată, aplicat pe ten după demachiere, prin masaj uşor, uleiul de porumb hidratează şi catifelează pielea.
citeste Jurnalul National
Ginkgo biloba nu ajuta memoria... Fericirea pentru o viata sanatoasa...