"Aceste raze cu efect bactericid, un efect distructiv important, vor ajunge isi vor manifesta efectele daca nu ne protejam corespunzator", a explicat conferentiar doctor Silviu Morariu, seful Clinicii de Dermatologie.
Ultravioletele de tip C sunt cele cu lungimea de unda cea mai scurta. In mod normal, sunt absorbite de atmosfera, dar cand stratul de ozon se subtiaza, ele ajung pe pamant si, implicit, la pielea noastra. Din pacate, nu sunt foarte multe metode pentru a ne proteja de ele.
Specialistii au, insa, si o veste buna. Masele de aer cu concetratie scazuta de ozon nu ne pun inca in pericol. Specialistii au, insa, si o veste buna.
Daca totusi vor ajunge deasupra Romaniei, aceste zone cu o concentratie a ozonului scazuta nu vor fi chiar atat de periculoase. Ne ajuta faptul ca este primavara, iar razele soarelui nu ne afecteaza la fel de tare ca in luna iulie. Chiar si asa, nu ar trebui sa uitam de protectie. Palarii sau esarfe pe cap, creme cu factor de protectie ridicat pentru zonele de piele expuse si, neaparat, ochelari de soare.