- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O dietă corespunzătoare are un mare impact în ceea ce privește rezistența și recuperarea după o răceală, susțin nutriționiștii.
Așadar, în primul rând, este esențial consumul de lichide: apă, ceai de plante și sucuri de fructe și legume cu toată pulpa adăugată, proaspăt stoarse. În acest fel, toxinele care au cauzat apariția simptomelor pot fi îndepărtate mai repede. În același timp, cafeaua și ceaiul negru trebuie evitate pentru că au efect diuretic și deshidratează organismul, concentrând astfel toxinele.
Ceaiul este indicat atunci când ești răcit sau gripat
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne, atuurile acestuia fiind proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată — renumiții acizi grași omega 3, capabili să mențină sistemul imunitar optim funcțional.
Acești acizi grași esențiali se mai găsesc cu precădere în: semințele de in, floarea soarelui, dovleac, rapiță și nuci.
De ce îți curge nasul când ai răceală? Trebuie să știi răspunsul la această întrebare!
Alimentele iuți, cum ar fi piperul, muștarul iute, hreanul, pot fi consumate în cantități moderate, pentru că ele au efect de decongestionant nazal, favorizând drenajul mucozităților. Ceapa ajută la curățarea congestiilor și la eliminarea excesului de mucus la diverse niveluri în organism.
Usturoiul este extrem de bun când ești răcit
Usturoiul, de asemenea, posedă numeroase proprietăți terapeutice: îmbunătățește activitatea globulelor albe, mărește producția de anticorpi, distruge ciuperci și fungi.
Potrivit acesteia, dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, usturoiul, dar și ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.