Descoperirea vaccinului împotriva coronavirusului COVID-19 este o cursă contracronometru care devine tot mai grea pe măsură ce coronavirusul se extinde în întreaga lume. Motiv pentru care aceeași companie biofarmaceutică care, în 2009, a produs un vaccin candidat împotriva H1N1 la numai 19 zile de la apariția virusului, anunță primii pași făcuți în încercarea de combatere a virusului COVID-19.
Cine este Medicago
Deținută în proporție de 40% de Philip Morris, Medicago este o companie biofarmaceutică din Canada care, de curând, a anunțat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus. Producerea particulei tip virus este primul pas în descoperirea vaccinului pentru anihilarea COVID-19. Însă, înainte de toate, acesta trebuie testat. Se preconizează faptul că un vaccin ar putea fi disponibil pentru testare începând cu luna iulie.
Potrivit CEO-ului Medicago, Bruce Clark, „ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre care este aptă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracara acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19”.
Compania în care Philip Morris a investit 15 milioane de dolari colaborează cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Universității Laval, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. De asemenea, Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a opioidelor, iar în anul 2012 a reușit să producă milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă.
Coronavirusul COVID-19 – statistici în lume
Infromațiile privind incidența coronavirusului SARS-CoV-2 pot fi urmărite în timp real atât în presă, cât și pe o platformă online creată de oamenii de știință de la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din Statele Unite ale Americii. Harta creată de cei de la CSSE centralizează numărul total de persoane afectate, precum și numărul deceselor și al recuperărilor din întreaga lume. Știm că, în prezent, situația nu este deloc pozitivă. La ora actuală, potrivit hărții, cele mai afectate țări rămân:
● China: 81.137 de cazuri confirmate;
● Italia: 35.713 de cazuri confirmate;
● Iran: 17.361 de cazuri confirmate;
● Coreea de Sud: 8.565 de cazuri confirmate;
● Spania: 14.769 de cazuri confirmate;
● Germania: 12.327 de cazuri confirmate;
● Franța: 9.054 de cazuri confirmate.
În România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în 19 martie, ora 9:00, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).
Deși situația nu este deloc pozitivă, unele companii, cum este și Medicago, deținută în proporție de 40% de Philip Morris International, încearcă să găsească soluții și fac eforturi considerabile în dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19.
Sursa foto: Shutterstock
„Și-am întins o masă mare..”, dar nu am știut unde să las linguița pentru desert?! Să învățăm să așezăm corect tacâmuril... TU stii ce isi doresc cel mai mult romancele de la viata?...