- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gradinile Monet, Franta
Pictorul Monet iubea pictura in aer liber in diferite momente ale zilei cand putea surprinde in culori variatia de lumina. Asa au luat nastere in 1926 gradinile care ii poarta numele pe Valea Raului Epte si in scurt timp au devenit sursa de inspiratie pentru artisti si fotografi. Gradinile cu armonii de culori eterice si contraste sunt imparitite in doua zone, iar accesul se face printr-un tunel. Pe de o parte a drumului, este casa lui Monet vopsita in roz cu obloane verzi si impodobita cu trandafiri. Pe peretii din interiorul casei lui este expusa colectia sa de stampe japoneze. In fata casei vei descoperi un corn al abundentei de culoare locuit de albine si de fluturi.Tunelul ascunde un peisaj distinct: o gradina acvatica, cu salcii si nuferi nerbdatori sa fie imortalizati pe panza. Te plimbi de-a lungul iazurilor frumos curgatoare marginite de crini, intr-un joc minunat de lumini si umbre, sursa de inspiratie si pentru picturile lui Monet.
Gradinile Versailles, Franta
Sunt gradinile cele mai renumite din lume impodobite cu statui raspandite in jurul celor mai frumoase fantani pe care le-ai vazut vreodata. Planifica bine timpul de vizitarea a Palatului pentru pentru ca fantanile danseza pe muzica la ora 11 am. Porneste apoi intr-o plimbare printre cele 150 de varietati de meri si piersici si admira perfectiunea cu care e tuns gazonul, distanta egala dintre ghivece, jocul de culori si forme (piramidal, rotund, alungit) si portocalii mici si mari cu coroana stufoasa sau transparenta.
Afla care sunt cele mai frumoase gradini din Europa pe TV Travel!
Gradinile Castelului Crathes, Scotia
In fata unui castel in nuante roz-granit care dateaza din 1596 se afla o gradina minunata ale carei garduri vii au fost plantate in 1702, iar florile ofera un joc de culori inteligent. In anii ’20, in interiorul gradinii, Sir James si Lady Sybil Burnett au prevazut opt domenii distincte de o mare frumusete care ofera stari de spirit diferite. In 1895 Lady Burnett vizitase gradina britanica Gertrude Jekyll si fusese impresionata de stralucirea maselor de culoare si a creat in fata palatului domenii impartite prin garduri presarate cu arbusti si erbacee din iunie pana in octombrie. In iunie apar culorile calde de lupin, iris si crizanteme care inveselesc castelul. Gradina de aur orbește simturile, iar gradina suspendata cu piscina in interior de imbie la relaxare. Serele vechi actioneaza ca o linie de demarcatie intre gradini si lasa la vedere muscate, fucsii si tot felul de flori care cresc in ghivece.
Palatul de Vara, Beijing
Trei mii de structuri alcatuiesc Palatul de Vara din Beijng, care este ca un vast muzeu in aer liber aflat in patrimonial UNESCO pentru combinatia unica de pavilioane, poduri, turnuri, statui,coridoare si gradini. Constructia gradinilor a inceput in 1750 ca spatiu pentru relaxare si divertisment destinat familiilor regale. Palatul de vara se imparte azi in trei zone, fiecare avand propria functie, si anume: resedinta, zona pentru activitati politice si administrative si zona pentru amuzament si plimbari. Cadrul principal al gradinii este alcatuit din Dealul Longevitatii si Lacul Kunming marginit de salcii. Acesta intindere de apa ornamentala, rasarita prin domesticirea mai multor izvoare, ocupa trei sferturi din cele 300 de hectare ale gradinii imperiale, desavasita prin îmbinarea elementelor fundamentale munte-lac. Marea de Aur lasa Muntele Longevitatii, un deal inalt si impadurit sa se oglindeasca in luciul ei. Palatul este înveselit de bujori arbustiferi, de paviloane octogonale reprezentand cele patru anotimpuri.
Citeste despre cele mai frumoase gradini botanice din Romania pe TV Travel!
De Steluţa Năstase
Destinatii legendare din lume ... Piramida lui Kefren din Egipt va fi redeschisa intr-o incercare de relansare a turismului...