Vizitată în special de turiștii pasionați de mitologia greacă, insula Corfu este o încantare pentru oricine ajunge aici, pornind de la peisajele armonioase cu ape cristal și munți pe fundal, și pană la orașe istorice cu sate de pescari pline de biserici.
Potrivit legendelor, Corfu a fost numită după nimfa Korkyra, fiica lui Asopos, care a fost răpită de Poseidon și ascunsă în largul Mării Ionice. Se spune chiar că, dragostea zeului mării pentru Korkyra a fost atat de intensă încat acesta i-a dăruit insula Corfu, apoi i-a realizat printr-o lovitură de trident – cel mai magnific dintre palate. Edificiu de cleștar unde se spune că ar fi locuit nimfa, ar fi chiar Peșterile Albastre, pe care le poți descoperi într-o croazieră pe mare spre insulițele Paxi și Antipaxi.
Descoperă Corfu într-un sejur de neuitat de 7 nopți cu avionul, de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost este renumit pentru vacanțele de 6 nopți cu autocarul la tarife foarte mici, însă în ultimii ani și-a extins paleta de destinații low-cost și pe cursele charter cu avionul.
O insulă desprinsă din povești
Corfu a fost din cele mai vechi timpuri o insulă bogată, un rai pamantean al zeilor care au iubit-o atat de mult încat au binecuvantat-o cu un sol fertil, soare bland pe toată perioada anului, plaje din prundiș argintiu și ape ca de cristal.
Dominată de venețieni, otomani, bizantini sau francezi, Corfu păstrează cate ceva din fiecare perioada în care s-a aflat sub o altă ocupație.
Din vremea venețienilor, Corfu se laudă cu unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, parte din UNESCO, cu străzi labirintice pietruite, case cu arhitectură italiană cu fațade pastelate și fortărețe ce domină orizontul. Francezii și-au lăsat stilul pe cultura locului și pe superba zonă de promenadă Liston, unde, pe vremuri aristocrații obișnuiau să-și etaleze ținutele renumite la o cană de ceai sau în plimbări scurte la ceas de seară.
Vizite culturale în locuri binecuvantate de natură
Bizantinii și-au lăsat și ei amprenta în special pe castelele cocoțate în varf de munte, de unde ai parte de vederi unice asupra mării, dar și pe bisericile elegante cu mozaicuri unice. Una dintre cele mai elegante și impresionante mănăstiri, o bijuterie arhitecturală tipic grecească se află pe culmile dealurilor ce înconjoară satul Lakones. Mănăstirea Panagia Palaiokastritsa închinată Fecioarei Maria este un veritabil muzeu de artă care găzduiește icoane bizantine, opere culturale, un măslin bătran și o presă veche de unde călugării obișnuiau să producă ulei de măsline. Tot în incinta mănăstirii se găsește o cameră cu expoziții de cărți bisericești și fosila unei scoici uriașe, cu care turiștii obișnuiesc să se fotografieze, odată ajunși aici.
După vizita culturală, descoperă și stațiunea Paleokastritsa, locul cu iz exotic și plin de povești mitologice. Se spune că în largul golfului Mării Ionice poți zări nava pietrificată a lui Ulise. Potrivit Odiseei lui Homer, regatul Faecia al regelui fenician Alcinoos ar fi fost chiar insula Corfu, așa că dacă ești pasionat de legendele grecești și vrei să descoperi un ținut desprins din file de poveste, descoperă insula Corfu în această vară.
De Mădălina Isar
Hotel Sea Bird 3* - tarife de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.
La mare, la munte, în țară sau în străinătate! Primele lucruri pe care le fac românii atunci când pleacă în vacanţă... Destinaţiile preferate ale românilor, în pericol?! Oraşele din Europa care au declarat “război” turiştilor...