Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Fața pitorească a insulei Mallorca

Cunoscută în special pentru plajele sale și apele precum cristalul, dar mai ales pentru posibilitățile nenumărate de distracție, Mallorca poate fi un adevărat paradis rustic, pentru iubitorii de minuni naturale.

Dincolo de plaje și modernitate

Turiștii care vor să vadă Mallorca dintr-o altă perspectivă, dincolo de aglomerație, lux și viața de noapte pronunțată, vor găsi aici o mulțime de situri ascunse în zone brodate de vegetație luxuriantă.

Una dintre cele mai valoroase zone ale insulei este regiunea Serra de Tramuntana. Cuprinde un lanț muntos cu 11 vârfuri cu înălțimi mai mari de 1000 de metri, iar Parcul Național este inclus pe listele patrimoniului UNESCO. În acest loc ai ocazia să te pui ”la curent” cu tradițiile și obiceiuri vechi, să admiri peisaje încântătoare, și construcții din piatră veche, ale localnicilor, foarte prietenoși de altfel. Iar dacă ești pasionat de sporturile montane, poți să străbați cărările nebătute ale locului.

Ruinele orașului roman Pollentia

În orașul Alcudia, pe lângă străzile pavate cu piatră brută și arhitectura clădirilor, vei fi uimit de un sit roman foarte valoros pentru istoria insulei Mallorca. Ruinele fostului oraș Pollentia datează încă din anul 123 i.er.n., fapt ce dovedește că, vechiul loc a fost prima așezare romană din insulele Baleare.

Situl este împarțit în patru locații impresionante, zona rezidențială, unde se găsesc casele medievale, numită La Portella, centrul orașului vechi, unde pot fi văzute vechile alei comerciale dar și ruinele unor temple, cunoscuta sub denumirea de Forum, zona teatrului roman, unde locuitorii organizau evenimente culturale în cadrul amfiteatrului și zona muzeului. Aici poți admira numeroase artefacte și vestigii din perioada romană.

Mădălina Isar

Sejur Mallorca

Hotel Manaus 3*- de la 626 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu half board, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Recomandari