Antena Căutare

FOTO! Salonic, orasul perfect pentru sarbatorile de iarna

Salonic, un oras fascinant, o rascruce in care se intalnesc mai multe civilizatii.Vei gasi aici numeroase obiective turistice, asa ca-ti va fi foarte greu sa te decizi. Poti incepe cu siturile arheologice, ideale pentru a descoperi trecutul unei mari civilizatii, al unui oras care odata a fost Regatul cruciat al Salonicului.

S-a pastrat foarte bine vechiul forum, datand din secolul II-III d.H., cu pietele, porticele, cladirile sale, precum si impresionantul palat al lui Galerius Maximianus, baile publice si hipodromul. Tot la Salonic se gaseste si Kamara, Arcada Triumfala a lui Galerius, monument construit in anul 305, pentru a aminti de victoriile militare din provinciile rasaritene ale Imperiului Roman.

Dupa cum vezi, Salonic este un imens muzeu in aer liber. Monumentele bizantine sunt si ele extrem de interesante - bisericile Acheiropoietos (secolul V), Hagia Sophia (secolul VII), Panaghia (secolul XI), Hosios David (secolul XII) etc. Nu uita de Manastirea Vlatadon Ayios Demetrios, o basilica superba dedicata sfantului ocrotitor al orasului.

Bineinteles, nici perioada otomana nu a trecut fara urme - cel mai important monument de acest gen este Turnul Alb, construit in secolul XV, astazi un simbol al Salonicului. Cele mai frumoase moschei sunt Hamza Bey Cami (secolul XV), Aladja Imaret Cami (1484) si Yeni Cami (1902).

La Salonic tarifele sunt comparabile, 200 de euro de persoana/patru nopti, cu mic dejun inclus. Pentru trei stele, acelasi sejur costa 100 de euro de persoana, camera dubla.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: trekearth.com

VIDEO! Flipper, disponibil pe fatada unei cladiri din Lyon... Bacau: Se va inaugura prima partie de schi din judet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x