Antena Căutare

(P) Merită să vizitezi orașul Dubai?

Dubai este, fără îndoială, unul dintre cele mai deosebite orașe din lume și destinația ideală de vacanță pentru cei care adoră să călătorescă prin lume. Orașul Dubai oferă obiective istorice, arhitectură futuristă, o viață activă de noapte și atracții pe care nu le veți mai întâlni nicăieri în altă parte pe această planetă. Înainte de apariția zgârie-norilor și a automobilelor de lux, Dubaiul a fost doar o mare de nisip.

(P) Merită să vizitezi orașul Dubai? Galerie
Merită să vizitezi orașul Dubai?

Deși orașul a evoluat mult de la perioada în care acolo se regăseau numai sate de beduini, deșertul este încă o priveliște ce merită admirată. Atunci când vizitați Dubaiul, nu ratați ocazia de a face o excursie organizată în mijlocul deșertului, printre dunele de nisip, pentru a întelege mai bine istoria acestui loc, de dinaintea orașului înfloritor de astăzi.

De ce merită să călătorești la Dubai?

Orașul Dubai oferă termenului diversitate o semnificație cu totul nouă. Aproximativ 85% din populația acestui oraș este formată din expați, ceea ce aduce cu sine un nivel de interacțiune culturală mai rar întâlnit. O vizită la Dubai este una dintre cele mai fascinante experiențe antropologice pe care le puteți trăi, căci vă permite să explorați întreaga lume într-un singur loc.

Dubaiul este faimos la nivel mondial pentru arhitectura sa și este aproape imposibil de crezut că în urmă cu doar câteva decenii aici nu exista nici măcar o singură clădire. Acum, orizontul Dubaiului este împânzit de zgârie-nori unici proiectați de unii dintre cei mai buni arhitecți din lume. O plimbare pe unul dintre drumurile principale ale Emiratelor Arabe, Sheikh Zayed, va lăsa pe oricine într-o profundă stare de contemplație. Clădirile se regăsesc în toate formele, dimensiunile și stilurile. Tot ce există în Dubai este, de altfel, realizat cu stil din abundență, astfel încât chiar și stațiile de metrou sunt adevărate minuni arhitecturale.

Celebrul Burj Khalifa, spre exemplu, este cea mai înaltă clădire din lume, iar dacă veți urca până în vârful acesteia, cu siguranță veți avea parte de o experiență memorabilă. Clădirea are o înălțime de peste 800 de metri și 163 de etaje. Burj Khalifa găzduiește numeroase hoteluri și restaurante și este locul ideal din care puteți admira un superb apus de soare.

Dacă v-ați convins că orașul Dubai merită să devină următoarea dvs. destinație de vacanță, descoperiți chiar acum cele mai bune oferte de bilete de avion pe eSky.ro!

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita orașul Dubai?

Noiembrie-februarie este considerată a fi cea mai bună perioadă pentru a vizita acest magnific oraș, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar atmosfera este una dinamică și plină de evenimente și activități pe care le puteți face, de la cumpărături, festivaluri gastronomice până la World Cup Dubai.

Temperaturile medii din luna noiembrie se situează la aproximativ 25°C, cu maxime de 30°C și minime de 19°C. Acest lucru înseamnă că noiembrie este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de soare, cu cremă de protecție UV la îndemână, bineînțeles. În februarie, temperaturile scad și mai mult, dar sunt ideale pentru plimbări, cu maxime de 24°C și minime de 15°C, ceea ce face din Dubai o destinație călduroasă ce merită vizitată iarna.

Când este vârful sezonului turistic în Dubai?

Vârful de sezon turistic în Dubai este în perioada noiembrie – aprilie a fiecărui an. Acest lucru se datorează temperaturilor plăcute, dar vine la pachet și cu costuri mai ridicate la cazare și mulțimi de oameni prezenți la principalele atracții turistice din oraș. Pe de altă parte, acest interval este de preferat pentru iubitorii de plajă și oricine dorește să întreprindă cât mai multe activități în aer liber, de la safari în deșert până la explorarea căilor navigabile din Golful Persic.

Orașul Dubai primește mai puține vizite din partea turiștilor în lunile iunie și august, din cauza temperaturilor copleșitoare, ce pot ajunge până la 40°C. Cu toate acestea, există o mulțime de lucruri ce pot fi făcute aici chiar și în această perioadă, datorită gamei variate de hoteluri, mall-uri și restaurante de care vă puteți bucura la interior, departe de soarele arzător. Dacă preferați o excursie mai liniștită, atunci o călătorie în Dubai în afara vârfului de sezon este mai indicată.

Dacă intenționați să vizitați orașul în lunile februarie, mai și octombrie, așteaptați-vă la prețuri mai mari oriunde veți merge. Cererea de vacanțe în aceste luni este extrem de ridicată, ceea ce duce la creșterea costurilor de călătorie. Cu toate acestea, veți găsi întotdeauna oferte semnificative la biletele de avion chiar și pentru aceste perioade, dacă alegeți să vă explorați opțiunile aici: https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/ci/dxb/dubai

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x