Top 10 cele mai impresionante palate si vile din lume

Iti place sa explorezi locuri noi si sa vezi cum se traia in alte secole? Ei bine, iti oferim 10 din cele mai impresionante palate si vile pe care le poti vizita in cazul in care ajungi intr-unul din locurile de mai jos.

1. Marble Palace Mansion, Calcutta, India

Constructia, care dateaza din 1853, este proprietate privata si poate fi vizitata doar in grup insotiti de un ghid. Casa impresioneaza prin grandoare si reprezinta un amestec intre doua stiluri arhitecturale, neoclasic si traditional. Impresionante in interior sunt bustul Reginei Victoria si picturile lui Titian si Ruben, alaturi de candelabre, oglinzi si ceasuri vechi. Ar putea fi locatia perfecta pentru scenele unui film de groaza.

2. Cheong Fatt Tze Mansion, Malaysia
Impresionanta cladire, care a fost construita in anul 1880, are 38 de camere si 220 de ferestre. A apartinut unui tanar comerciant care a parasit China foarte sarac si a devenit o persoana influenta. Casa imbina perfect stilurile din Est si Vest si reprezinta un exemplu al supravietuirii stilului arhitectural preferat de oamenii bogati ai vremii. Casa a fost salvata de la ruine in anul 1990 si poate fi vizitata de turistii interesati.

3. Werribee Mansion, Australia
In secolul 19 orasul Melbourne in care se afla acesta cladire era unul din cele mai bogate din lume. Acest lucru se reflecta si in arhitectura Victoriana. Werribee Mansion a fost construita in stilul italian de un pastor bogat in 1877. Este inconjurata de un lac si o sculpturi impresionante.

4. Villa d'Este, Italia
Vila se afla in Tivoli, in apropiera de Roma. In trecut a fost o manastire, insa cardinalul Ippolite d'Este a transformat-o intr-un palat. Aici s-a retras dupa ce nu a fost ales papa. In interior, exista o camera mare care are vedere spre gradina interioara: acolo se gasesc fantani, piscine, grote, nimfe, dragoni si cai înaripaţi. Vila poate fi vizitata de marti pana duminica.

5. Castelul Howard, Anglia
Aceasta este una din cele mai frumoase cladiri din lume care a devenit faimoasa odata cu aparitia intr-un film din anii '80. Casa este in continuare locuita de familia Howard, dar este deschisa publicului larg. Gradina impresioneaza prin multimea de trandafiri si fantani.

6. Fallingwater, Pennsylvania, SUA
Capodopera lui Frank Lloyd Wright, care dateaza din anul 1930, a fost construita in sudul padurii din Pennsylvania pentru o familie bogata. Cladirea este in perfecta armonie cu peisajul si pare ca pluteste intr-o cascada. Este inconjurata de gradini impadurite care se incadreaza perfect in mediul natural. Pentru a putea fi vizitata, turistii sunt rugati sa faca programari pentru un ghid pe baza de recomandare.

7. Château de Chambord, Franta

Castelul Chambord se afla pe Valea Loarei, la 180 de km de Paris, inconjurat de un imens domeniu cu o suprafata cat Parisul. Cel mai controversat lucru legat de acest castel este faptul ca nu se stie cu siguranta cine a fost arhitectul acestei minunatii. Se spune ca Leonardo da Vinci ar fi responsabil pentru proiectul initial, mai ales ca faimoasa scara in spirala dubla din interiorul castelului ii este atribuita fara niciun dubiu. Castelul este inconjurat de o multime de turnuri, domuri, cosuri de fum care te fac sa te simti ca intr-un mic oras.

8. Ecaterina Palace, Rusia
Palatul in stil baroc, Ecaterina Palace, a fost initial contruit pentru sotia tarului Petru cel Mare, Ecaterina, ca o locuinta de vacanta. Aici, fiica ei, Elizabeta, si-a petrecut viata si a incercat de mai multe ori, alaturi de arhitectul Bartolomeo Rastrelli, sa remodeleze si sa extinda constructia. Palatul a fost avariat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si de atunci se afla in proces de restaurare. Cladirea impunatoare se afla in apropiera de St Petersburg.


9. Sleeper-McCann House, Massachusetts, SUA
Casa de vacanta, al carui designer interior a fost Henry Davis Sleeper, are in jur de 40 de camere si mai este cunoscuta si sub numele de Casa Beauport. Sleeper, arhitectul acestei constructii, a cautat mai multe case care urmau sa fie demolate si a cumparat diverse obiecte: lambriuri de lemn, mobilier, tapet, sticla colorata si vesela. Conacul sta pe stanci cu vedere spre Portul Gloucester si poate fi vizitat incepand cu luna iunie pana in octombrie, de marti pana duminica.

10. Powerscourt, Irlanda
Casa Powerscourt , care a ars in anii '70, a fost restaurata in stilul secolului 18. Interiorul se remarca prin grandoarea unei sali de bal in stil Georgian. Casa se afla in muntii Wicklow, inconjurata de gradina cu fantani, grote, terase, cascade si iazuri de peste.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri