Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Noua "moda" in turismul grecesc: Excursii pe motocicleta!

E cunoscut faptul ca Grecia se confrunta cu grave probleme financiare. E si mai cunoscut faptul ca Atena, odinioara una dintre cele mai vizitate capitale ale Europei, e acum scena protestelor de strada. Asa ca turismul e in scadere. Numai ca un grup de tineri localnici propune vacante inedite strainilor.

Multi greci, in special cei tineri, sunt atat de suparati pe modul in care tara lor e perceptuta de presa international, incat au decis sa rezolve problema. Si sa devina chiar ei ghizi turistici.

Nu sunt niste ghizi obisnuiti, ci unii pe motociclete care duc turistii nu in locurile deja cunoscute in lumea intreaga din carti si pliante promotionale, ci in adevarata Grecie, cum le place lor sa spuna.

Motociclistul a fost contactat pe un site de internet care propune turistilor o experienta unica in cele mai frumoase orase elene. Totul intr-un efort al grecilor sa schimbe perceptia lumii cu privire la o Grecie ingenunchiata de criza si de proteste de strada ale localnicilor nemultumiti de taierile salariale sau de cresterea taxelor.

Cu alte cuvinte, ei propun turistilor peisaje autentice elene, o incursiune in viata reala a grecilor si viziunea lor asupra tarii. Nu ceea ce prezinta televiziunile sau agentiile de turism internationale. Evident ca o astfel de calatorie cu un localnic pe post de ghid costa, insa experienta e unica.

foto: Hepta.ro

Recomandari