Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Vacanta la Beijing, in tara care se zbate intre traditie si modernism

China, tara unde comunismul se afla cocotat  pe acceasi treapta cu religia, e o asezare cu peisaje unice in lume. Vasta si in acelasi timp bine organizata, indeamna turistii sa se bucure de frumusetile ei prin consumarea mai multor sejururi in perioade diferite. Ce vor gasi aici? O lume unde salasluiesc temple si vestigii vechi de 6.000 de ani, dar si o lume unde miracolul dezvoltarii moderne cu hoteluri sofisticate si autostrazi imense lasa de multe ori vizitatorii cu gura cascata. Azi ne plimbam virtual prin Beijing.

Beijing, capitala extremelor
Beijing este centrul politic, cultural si economic al Chinei. Capitala cu cele mai multe statui ale unor imparati si dinastii celebre asa cum sunt Quin
(cei care au costruit mare parte dintre Ziduri si le-au unificat formand Marele Zid Chinezesc, plus cei care au format China prin unirea celor 7 state mai mici), sau Qing (ultima dinastie). O capitala veche, la care se asorteaza si alte orase la fel de milenare ca Xian, Luoyang, Kaifeng, Nanjing si Hangzhou.
Istoria Beijingului povesteste ca aici se intampla totul, de la comert cu alte orase sau state, evenimente politice de mare amploare si cultura cu o traditie veche, pastrata si azi cu foarte multa grija de toti chinezii.
Capitala Chinei se afla in partea de nord a tarii si are o suprafata de 16.410 kilometri patrati, populata de 15 milioane de locuitori. O metropola moderna care a stiut sa pastreze farmecul trecutului. Ce e de vazut aici? Cea mai mare piata centrala din lume Tiananmen, Orasul Interzis, aflat in inima capitalei Chinei, poate cel mai mare complex de palate din lume si unul dintre simbolurile unui trecut pe care istoricii il numesc dinastic. Faimosul Oras Interzis are 9999 de camere, cu o cifra mai putin decât numarul care indica in traditia chineza perfectiunea divinitatii. Este locul care dezvaluie oricărui turist o cultura antica si exotica, viata care pulseaza intre prezent si trecut traita de o lume care pastrează si azi o arhitectura din lemn intacta de mii de ani.
Afla detalii despre sejur la Beijing fara viza pe TV Travel!

Partea moderna a Beijingului
Capitala oferă pe langa aceste vestigii culturale si imagini din care nu lipsesc zgârie-norii cu inaltimi colosale si ametitoare, magazine si mall-uri gigant tot timpul populate, foarte multe centre si artere comerciale, asa cum este Strada Wangfujing, care-si incepe ruta din partea de sud a orasului, cu East Changan Jie si se termina in partea de nord, cu China Art Gallery. In apropiere exista o impresionanta librarie de carte straina, o mare atractie pentru turistii interesati de lectura sau literatura.
Linistea si relaxarea le puteti gasi intr-unul dintre parcurile orasului, numit Beihai. Are numeroase pavilioane si alei, numai bune pentru plimbari. Cel mai mare si cel mai vizitat este Pavilionul Celor Cinci Dragoni.
Cele mai mari piete si centre comerciale din Beijing pe TV Travel!

De Madalina Racorean

Recomandari