VIDEO! Strada bisericilor din Galati

Astazi mergem pe Strada Domneasca din Galati, unde sunt, probabil, cele mai multe biserici pe metru patrat din tara.

In opinia multora, Galatiul este un oras prea mic pentru a gazdui toate obiectivele turistice pe care le are. Insa nu este asa.

Pe Strada Domneasca din Galati se gaseste numar impresionant de biserici: Biserica Romano-Catolica, Biserica Greaca, Catedrala Ortodoxa si in imediata apropiere: Biserica Mavromol, Biserica Vovidenia, Biserica Sf. Spiridon si Templul Meseriasilor.

Biserica Romano-Catolica a fost amintita in 1622 de catre misionarul franciscan Francisc Pastis de Candia si pe atunci era acoperita cu stuf si nu avea clopot. A fost arsa, reconstruita si marita, iar acum este incadrata de Sfantul Francis, Sfantul Anton de Padova.

Despre urmatoarea biserica va spunem doar atat - arhitectura deosebita, monumentala si foarte eleganta. Marmura straluceste peste tot, iar interiorul cu vitralii, refacut recent, este superb, creand o lumina deosebita, iar slujba are pasaje in limba greaca. Probabil ca v-ati dat seama deja ca vorbim despre Biserica Greaca.

Biserica Vovidenia a fost ridicata in 1790. Aceasta a ajuns cunoscuta datorita lui Alexandru Ioan Cuza, a carui mama, Sultana Cuza, a dorit sa fie inmormantata aici, dar si pentru faptul ca, pana in anul 1873, a fost catedrala orasului Galati.flickr.com
Ultimele știri