Antena Căutare

Cum previi infecțiile urinare. Recomandările de care să ții cont

Sunt câteva lucruri pe care ar fi recomandat să le faci ca să eviți apariția infecțiilor urinare. Iată despre ce este vorba, indiferent că ești femeie sau bărbat.

Femeie intinsa pe canapea, presupunand ca sufera de o infectie urinara, cu grimase care duc spre ideea de durere
Cum previi apariția infecțiilor urinare. Recomandările de care să ții cont | Shutterstock

Poți să previi apariția infecțiilor urinare dacă ții cont de câteva recomandări făcute de medici, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților.

Cum previi apariția infecțiilor urinare. Care sunt recomandările de care trebuie să ții cont

Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi, pe scurt, iar ulterior, dezvoltate:

  • Urinează imediat după ce ai relații intime;
  • Evită produsele de îngrijire intimă care pot afecta uretra;
  • Evită să folosești diafragma ca metoda contraceptivă sau prezervativele nelubrifiate ori tratate cu spermicid;
  • Evită să speli lenjeria intimă cu detergent sau înălbitori puternici;
  • Schimbă tamponul de cel puțin două ori pe zi pe durata menstruației.

Relațiile intime sunt deseori asociate cu infecțiile urinare și asta pentru că sunt introduse bacterii către uretră și tract urinar. Tocmai de aceea, e recomandat să urinezi imediat după ce ai relații intime, sau cel mult la câteva ore după, pentru a preveni migrarea bacteriilor către tractul urinar.

În cazul femeilor, uretra este mai aproape de vagin şi de anus, iar bacteriile de acolo pot ajunge mai repede către uretră şi astfel pot provoca infecţii urinare.

O altă recomandare este să eviți produsele de îngrijire intimă care pot afecta uretra, așa cum sunt săpunurile, gelurile de duș parfumate, deodorantele, pudra de talc. Există totuși produse care ajută la menținerea echilibrului natural al zonei intime externe, pe care le găsiți la Fiterman Pharma, cel mai dinamic producător român din aria medicală, cu o vechime de peste 25 de ani.

Un alt sfat de care ar fi bine să ții cont este să te ștergi din față în spate. Este important ca după urinare să te ștergi din față spre spate pentru că în felul acesta nu transferi bacteriile din zona rectului către vagin și uretră. E bine ca în acest mod să te și speli, indiferent că faci duș sau baie în cadă.

Evită, totodată, să folosești diafragma ca metoda contraceptivă sau prezervativele nelubrifiate ori tratate cu spermicid deoarece pot facilita apariția bacteriilor. Diafragma se poziționează în interiorul vaginului înainte de a avea relații intime, are forma unei cupe și este realizată dintr-un cauciuc subțire și moale sau din silicon.

Nu îți spăla lenjeria intimă cu detergent sau înălbitori puternici, deoarece te poți alege cu anumite reacții neplăcute, cum ar fi înroșirea pielii sau apariția unor alergii. E indicat să folosești un detergent hipoalergenic și fără parfum. Un alt sfat important aici ar fi și să nu îți speli lenjeria intimă cu alte haine, chiar dacă sunt de aceeași culoare și au aceleași indicații de spălare, pentru că există riscul să faci un transfer de bacterii.

Ca femeie, fii foarte atentă la igiena din timpul menstruației. Schimbă tamponul de cel puțin două ori pe zi pe durata menstruației, iar absorbantul, o dată la cel mult șase ore. Alege absorbante și tampoane de calitate, folosește lenjerie intimă curată și schimb-o în fiecare zi, ca să ai grijă de sănătatea ta.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x